Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltijas ceļa jeb "Baltic Chain Tour" velobrauciens (UCI 2.2. kategorija) sestdien, 23.augustā, turpinājās ar ceturto posmu, kurā braucēji no Latvijas pārcēlās uz Igauniju. 165,5 km garais posms sākās Pērnavā, bet noslēdzās pa šaurajām ieliņām Vīlandē. Baltijas ceļa 25.gadadienas svinību posmā finiša pēdējā kilometrā sev uzvaru nodrošināja Metjū van der Poels, kurš kļuvis arī par kopvērtējuma līderi, bet otrais finišēja Krists Neilands no "Rietumu – Delfin" komandas, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Posms sākās ar vairāku sportistu aktīviem centieniem atrauties no lielās grupas, īpaši aktīvi bija "Vino 4ever" braucēji, taču allaž lielā grupa "apēda" bēdzējus. Uz brīdi vadībā atradās 11 braucēju grupa, starp kuriem bija arī Sergejs Papoks no "Rietumu-Delfin" komandas, vēlāk sešiem braucējiem pizdevās anākt pat 2:40 minūšu pārsvaru, un šajā grupā bija arī Papoks.

Lēnām sešinieka pārsvars saruka, līdz pēc otrā sprinta finiša viņus noķēra sekotāji. Taču praktiski uzreiz atkal izveidojās trīs sportistu grupa, kurā bija arī Papoks. Tuvojoties Vīlandei, arī šos bēdzējus noķēra lielā grupa. Pilsētā braucējus sagaidīja vairāki kāpumi pa bruģi pa šaurajām pilsētas ieliņām. Pēdējā kilometrā grupas no pārējiem aizbēga van der Poels, kurš vienatnē arī finišēja, bet neilgi pēc tam finiša līniju dažu braucēju grupā kā pirmais sasniedza Krists Neilands.

Vēl no Latvijas sportistiem posmā 23.vietā finišēja Mārtiņš Trautmanis ("E.C. St.Etienne-Loire"), 24.vietā – Māris Bogdanovičs ("Alpha Baltic/ Unitymarathons.com").

"Sākums bija grūts, jo ritenim salūza sēdeklis," stāsta Krists Neilands. "Nācās mainīt riteni un tad atpakaļ, kad to salaboja. Labi nostrādāja Papoks, kurš ilgi turējās līderu grupā un bija aktīvs. Žēl, ka viņam neizdevās tur noturēties. Pēdējos kilometros van der Poels izmantoja pirmo kāpumu pa bruģi un aizbēga, bet mēs pa vēlu viņu sākām ķert. Biju ceturtais, bet izdevās izraut otro vietu."

Kopvērtējumā Metjū van der Poels tuvāko sekotāju Klemensu Fankhauzeru ("Tirol Cycling Team") apsteidz par 20 sekundēm , vēl 15 sekundes atpaliek līdzšinējais līderis Mihails Konoņenko ("Kolss Cycling Team"). Bogdanovičs kopvērtējumā noslīdējis uz astoto vietu (+1:17 min.), desmitais ir Andris Vosekalns ("Rietumu-Delfin", +1:34 min.).

Jauno braucēju klasifikācijā Vosekalns ir trešais, bet Neilands – 17.vietā. Aktīvāko braucēju sarakstā Neilands ir desmitais, bet komandu vērtējumā "Rietumu-Delfin" vienība ir septītā, savukārt "Alpha Baltic/ Unitymarathons.com" palikusi divu braucēju sastāvā un komandu vērtējumā vairs necīnās.

Riteņbraucēju Baltijas ceļš noslēgsies svētdien, 24.augustā, kad braucēji veiks 197,6 km no Vīlandes līdz Tallinai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!