Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltijas ceļa jeb "Baltic Chain Tour" velobrauciens svētdien, 23.augustā, noslēdzās ar piekto posmu, kurā uzvaru guva Fils Bauhauss ("Stolting"), bet kopvērtējumā uzvaras laurus plūca holandiešu jaunā zvaigzne Metjū van der Poels. No Latvijas braucējiem kopvērtējumā visaugstāk ierindojās Andris Vosekalns ("Rietumu-Delfin") - 13.vieta, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Piektajā posmā braucēji veica gandrīz 180 kilometrus garu distanci no Vīlandes uz Tallinu.

Līdzīgi kā 4.posmā, arī svētdien neilgi pēc starta bija vairāki centieni aizbēgt no lielās grupas. Pie pirmā starpfiniša 21.kilometrā bija izveidojusies sešu braucēju grupa, kura savu pārsvaru spēja pieaudzēt līdz pat trīsarpus minūtēm. Pa ceļam braucējus atkal pārbaudīja spēcīgas lietusgāzes, lielajā grupā gadījās arī kritieni, bet visu šo laiku līderi spēja savu pārsvaru nosargāt. Tobrīd līderu grupā bija arī ukrainis Aleksandrs Polivoda ("Kolss Cycling Team"), kuram, ja sešinieks finišētu atrāvienā, būtu nodrošināts arī Baltijas tūres uzvarētāja tituls.

60 kilometrus pirms finiša līderu pārsvars bija vien minūte, taču nākamajos kilometros vadošais sešinieks pamanījās atkal palielināt pārsvaru. Vēl 20 kilometrus pirms finiša līderu seksteta pārsvars bija lielāks par minūti, bet 10 kilometrus pirms finiša lielā grupa ar aktīvu darbību samazināja pārsvaru. Vēlāk peletons "apēda" ilglaicīgos bēdzējus un atkal viss izšķīrās finiša sprintā.

Iebraucot Tallinā, sākās aktīva cīņa par labāko pozīciju, bet vecpilsētā finiša taisnē pa bruģi visvairāk spēkus bija saglabājis Fils Bauhauss, apsteidzot lietuvieti Aidi Kruopi. Ceturtā posma otras vietas ieguvējs Krists Neilands arī šodien finišā bija saglabājis spēkus, lai izrautu sesto vietu, bet viņa komandas biedrs Andris Smirnovs kopējā grupā bija devītais.

Kopvērtējumā van der Poels par 24 sekundēm apsteidza Klemensu Fankhauzeru ("Tirol Cycling Team") un par 39 sekundēm – Mihailu Konoņenko ("Kolss Cycling Team"). Vosekalns uzvarētājam kopvērtējumā zaudēja 7:16 minūtes, 29.vietu izcīnīja Krists Neilands, bet 30.vietu – Mārtiņš Trautmanis ("E.C.St Etienne – Loire").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!