Foto: Publicitātes attēli

Aizvadītās nedēļas nogalē Saldus trasē norisinājās "SMScredit.lv BMX čempionāta" trešā posma sacensības. 19 dažādās vecuma un meistarības grupās startēja 264 dalībnieki no Latvijas un apkārtējām valstīm. "Pro Open" grupā uzvaru spraigā cīņā izcīnīja "Mītavas kumeļu" kluba un "Māra Štromberga aģentūras" pārstāvis Kristens Krīgers, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Kupls dalībnieku skaits aizvadītās nedēļas nogalē pulcējās Kurzemes pilsētas Saldus BMX trasē, lai aizvadītu pašmāju lielākā sacensību seriāla "SMScredit.lv BMX čempionāta" trešo posmu un arī Saldus novada čempionātu.  Saldus BMX klubs "Ozolēni", kas ir viena no senākajām un tradīcijām bagātākajām šī sporta organizācijām Latvijā, bija sagatavojis kvalitatīvu trasi, kas ļāva aizvadīt sportistiem un līdzjutējiem aizraujošas sacensības. Kopumā uz starta 19 dažādās vecuma un meistarības grupās izgāja 264 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, kā arī Igaunijas BMX klubiem.

"Pro Open" grupā, kurā sacentās elites un junioru braucēji, priekšbraucienos iezīmējās divi galvenie favorīti - mājinieku kluba braucējs Kristaps Vekša un "Mītavas kumeļu" sportists Kristens Krīgers. Abi trenera Ivo Lakuča audzēkņi izcīnīja katrs pa trīs panākumiem. Finālā ļoti spraigā un aizraujošā cīņā nedaudz pārāks bija Krīgers, Vekšu atstājot otrajā pozīcijā. Tikmēr vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ieņēma "RRS/ Rīgas Favorīts" kluba braucējs Kaspars Ernstsons.
Foto: Publicitātes attēli

Ļoti interesantas un spraigas cīņas notika arī citās vecuma grupās. B16 konkurencē jauniešiem nepārspēts Saldū palika mājinieks Vladimirs Boltiks, apsteidzot lietuvieti Lukas Šuškevičus un valmierieti Miku Strazdiņu. B15 grupā triumfēja "Rīgas Favorīta" pārstāvis Filips Krists Rozītis, otrais palika Lukas Švab no Lietuvas, bet trešais Rozīša kluba biedrs Daniels Dinsbergs. 14 gadīgo jauniešu konkurencē uzvarēja "Tālava/ VBSS" sportists Edvards Glāzers, kuram sekoja Reino Liepiņš un Ralfs Vindelis (abi "RRS/ Rīgas Favorīts").

Meiteņu G14+ konkurencē stabilu sniegumu demonstrēja jelgavniece Vanesa Buldinska, kurai arī uzvara. Otrā finišēja mārupiete Kitija Elste, bet trešā Keltin Kettel no Igaunijas. M17+ amatieru grupā 14 sportistu konkurencē triumfēja Kristaps Konrāds no SK "Spēks". Aiz Kristapa finālā finišēja rīdzinieks Toms Vasins un jelgavnieks Ernests Šteinbergs.

B13 konkurencē puišiem dubultuzvara "Ozolēnu" braucējiem. Pirmais bija Ronalds Rītiņš, bet otrais Niks Rožukalns. Vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr ieņēma ventspilnieks Rolands Pommers. 12 gadīgo zēnu grupā uzvara 25 dalībnieku konkurencē "Mārupes" sportistam Edvardam Emīlam Libertam. B11 konkurencē pirmais finālā bija "Tālava/ VBSS" braucējs Kārlis Pedraudzis. B10 grupā vietu uz pjedestāla augstākā pakāpiena ieņēma "RRS/ Rīgas Favorīts" pārstāvis Mikus Freimanis. Deviņus gadus veco zēnu cīņā triumfs vēl vienam rīdziniekam Edgaram Langmanim. Tikmēr pašās jaunākajās grupās zēniem uzvarēja Markuss Ozoliņš ("RRS/ Rīgas Favorīts"), Valters Jonass ("Ozolēni") un Markuss Domorackis ("Mārupe").

Meitenēm uzvaras jaunākajās grupās guva Veja Baškaijte (Lietuva), Paula Zavinska ("Mītavas kumeļi") un ventspilniece Luīze Pommere. Krūzeros nepārspēti bija Kristaps Ezītis ("Ventspils Spars") un Žaks Jaunbrālis ("Ozolēni").
Foto: Publicitātes attēli

Svētdien visas dienas garumā notika Saldus atklātā čempionāta sacensības, kas arī aizritēja aizraujošās un sportiski pozitīvās cīņās. "SMScredit.lv BMX čempionāta" ceturtais posms 27. jūnijā notiks Smiltenē.

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālais čempionāts sauksies tā ģenerālsponsora "SMScredit.lv" vārdā. Sacensībās startēs arī "MONUM" atbalstītās Latvijas BMX izlases sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!