Foto: AFP/Scanpix

BMX riteņbraucēja Sandra Aleksejeva svētdien ieņēma sesto vietu Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notikušajās pirmajās Eiropas spēlēs, noslēdzot Latvijas sportistu līdzdalību sacensībās.

Finālā Aleksejeva bija potenciālā pastarītē, tomēr viena no konkurentēm pēc neveiksmes viņai atkrita jau starta taisnē, bet otrajā latviete pati piedzīvoja sadursmi, ciešot kritienu. Līdz finišam gan viņa tika, bet cīņā par augstām vietām neiesaistījās.

Par čempioni kļuva dāniete Simone Kristensena, kurai Aleksejeva zaudēja gandrīz 12 sekundes.

Kā zināms, pirms tam piektdien Aleksejeva pārvarēja pusfināla barjeru, sasniedzot labāko astotnieku.

Tikmēr neveiksmīgas sacensības svētdien izvērtās Latvijas vīriem, jo Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers, kuri nepārvarēja pusfinālu.

Veide startēja pirmajā pusfinālā, kurā veica neveiksmīgu startu, bet brauciena laikā jau bija praktiski pakāpies uz ceturto pozīciju, kas dotu vietu finālā. Tomēr, cīnoties par šo vietu, Veide piedzīvoja kritienu un braucienu noslēdza astotais.

Tikmēr otrajā pusfinālā par pirmo četrinieku cīnījās Treimanis, bet finišā palika piektais. Savukārt Krīgers cīņā par augstām vietām neiesaistījās un palika astotais.

Tā kā pusfināla uzvarētāji tika noskaidroti pēc viena brauciena, fināls notiks bez Latvijas sportistiem.

Pirmo Eiropas spēļu noslēguma ceremonija svētdien sāksies plkst.19.

Jau vēstīts, ka pirmo zelta godalgu Eiropas spēlēs Latvijai pirms nedēļas izcīnīja pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet sacensību ievadā bronzu ieguva brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Tāpat ar augstvērtīgiem rezultātiem priecēja Latvijas riteņbraucēji - septīto vietu individuālajā braucienā izcīnīja Gatis Smukulis, bet pirms nedēļas tādu pašu pozīciju grupas braucienā sasniedza Aleksejs Saramotins.

Eiropas spēlēs piedalījās vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacentās 20 sporta veidos. Latviju kopumā pārstāvēja 65 atlēti.

Dažos no sporta veidiem (šaušanā, galda tenisā un triatlonā) atlēti varēja nopelnīt ceļazīmes uz 2016.gadā Riodežaneiro paredzētajām olimpiskajām spēlēm. Savukārt peldēšanā un vieglatlētikā bija iespējams izpildīt nepieciešamos normatīvus, lai kvalificētos nākamā gada Olimpiādei. Tikmēr džudo un cīņā šajās sacensībās vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāti, bet Eiropas spēlēs nebija iekļauts teniss.

Tāpat spēļu programmā nebija arī tādu olimpisko sporta veidu kā burāšana, airēšana un modernā pieccīņa. Basketbola vietā bija strītbola sacensības, kā arī nebija klasiskā futbola, bet risinājās pludmales futbols. Savukārt no neolimpiskajiem sporta veidiem programmā bija iekļuvuši karatē un sambo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!