Foto: Publicitātes attēli

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis piektdien guva 13. vietu ASV notiekošā Pasaules kausa noslēdzošā, piektā, posma Superkrosā individuālajos braucienos.

Kā ierasts, 16 pasaules ātrākie riteņbraucēji automātiski kvalificējās individuālā brauciena superfinālam, kurā šoreiz uzvaru guva šī gada pasaules čempions Nīks Kimmans no Nīderlandes, trasi veicot 34,100 sekundēs.

Savukārt Treimanis bija 35,465 sekundes ātrs, apsteidzot trīs konkurentus.

Vēl 48 ceļazīmes uz finālsacensībām sadalīja kvalifikācijā, kur visi pārējie Latvijas sportisti startēja sekmīgi. 13.vietu izcīnīja izlases jaunākais dalībnieks Kristens Krīgers, 19.vietu ieņēma divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, bet Rihards Veide kvalifikāciju noslēdza 31.pozīcijā.

Finālsacensības gaidāmas naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Šī sezona Latvijas sportistiem ir neveiksmīga. Superkrosā sezonas pirmajā etapā Treimanis guva ceturto vietu, bet nākamajos trijos posmos neviens no latviešiem nav spējis iekļūt finālā. Tāpat arī pasaules čempionātā neviens no latviešiem neiekļuva pat pusfinālā.

Stabilā Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā šobrīd ar 730 punktiem atrodas brits Laiems Filipss, kuram ar 610 punktiem seko Kimmans. Savukārt trešais ar 490 punktiem ir vēl viens Nīderlandes braucējs Jelle van Gorkoms.

Treimaņa kontā 400 punkti, kas dod desmito vietu, bet Štrombergs ar 155 punktiem atrodams 29.pozīcijā.

Superkross atšķirībā no klasiskā BMX ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Pagājušā gada jūnijā BMX riteņbraucējiem sākās 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelna UCI ranga punktus, kas tālāk veido arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas, tomēr šoreiz tās saņems tikai četras, nevis piecas valstis, kā tas bija iepriekš.

Vēl pēc rezultātiem 5. - 7. vieta saņems divas ceļazīmes, bet 8. - 13. vieta - vienu.

Olimpiskā ranga līdere ar 4598 punktiem ir Nīderlande, kamēr otrā ar 4332 punktiem ir Austrālija. Tikmēr Latvija ar 2810 punktiem ir vien septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!