Foto: Publicitātes foto

Latvijas BMX riteņbraucēji Kristens Krīgers un Edžus Treimanis svētdien Beļģijā apstājās Pasaules kausa posma pusfinālā, etapā ieņemot attiecīgi 11. un 13. vietu.

Krīgers, Treimanis un Rihards Veide uzvarēja savos kvalifikācijas braucienos un iekļuva 1/32 finālā. Arī tajā Treimanis un Veide izcīnīja uzvaru, kamēr Krīgers bija otrais, trijotnei iekļūstot nākamajā kārtā.

Turpinājumā 1/16 finālā Krīgers tika pie uzvaras savā braucienā, bet Treimanis un Veide, startējot vienā braucienā, bija attiecīgi otrais un ceturtais. Savukārt astotdaļfinālā Krīgers savā braucienā bija otrais, bet Treimanis un Veide bija trešie. Kā pirmais no latviešiem sacensības neturpināja Veide, kurš savā ceturtdaļfināla braucienā bija sestais un posmu noslēdza 24. pozīcijā, bet Krīgers un Treimanis finišēja ceturtie, iekļūstot pusfinālā.

Cīņā par vietu finālā latvieši nespēja pēc starta ieņemt labas pozīcijas, Krīgeram finišējot sestajam, bet Treimanim - septītajam.

Finālā uzvaru izcīnīja nīderlandietis Tvans van Gents, atstājot aiz sevis divus francūžus Silvēnu Andrē un Romēnu Majū.

Kā vēstīts, sestdien Treimanis izcīnīja augsto trešo vietu.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 415 punktiem ir Andrē, Treimanis ar 235 punktiem atrodas devītajā pozīcijā, bet Krīgeram 167 punkti dod 15. vietu, kamēr Veide ar 65 punktiem ir 40. vietā.

Tikmēr sacensībās dāmā Vanesa Buldinska kvalifikācijā bija ceturtā, bet Vineta Pētersone finišēja sestā, taču gandarījuma braucienā izcīnīja iespēju piedalīties astotdaļfinālā. Tajā viņa finišēja ceturtā, kamēr Buldinska šoreiz bija sestā un sacensības noslēdza 25.pozīcijā.

Savukārt ceturtdaļfinālā Pētersone savā braucienā finišēja sestā, posmā ieņemot 17. pozīciju. Dāmu konkurencē uzvaru izcīnīja Nīderlandes riteņbraucēja Laura Smuldersa.

Kopvērtējumā līdere ar 530 punktiem ir Smuldersa, kamēr Pētersone ar 155 punktiem ir 21. pozīcijā, bet Buldinska ar 95 punktiem atrodama 31. vietā.

Pēc šīs nedēļas nogales sezonas pēdējie divi Pasaules kausa etapi septembra vidū notiks Argentīnas pilsētā Santjago del Estero.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!