Foto: Publicitātes attēli

Latviešu BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis svētdien Zviedrijā notiekošā Pasaules kausa posma pusfinālā Superkrosā finišēja pēdējais, tādejādi neturpinot cīņu par medaļām.

Pusfinālā latvietis pēc pirmās virāžas atradās starp atpalicējiem un līdz brauciena finišam nespēja pakāpties uz vismaz ceturto pozīciju, kas nodrošinātu vietu finālā. Treimanis finišu sasniedza kā astotais, tādējādi ieņemdams pēdējo vietu.

Kā zināms, Treimanis ir vienīgais no Latvijas vīru elites BMX riteņbraucējiem, kuram izdevās sasniegt Pasaules kausa posma izslēgšanas braucienus.

Pirmajā priekšbraucienā braucienā Treimanis un Rihards Veide startēja kopā, ieņemdami attiecīgi otro un trešo pozīciju. Tāpat otrais savā braucienā bija divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, bet Kristens Krīgers savā braucienā bija septītais.

Arī otrajā braucienā Treimanis bija otrais, bet Veide finišēja piektais, abiem sportistiem pēc diviem braucieniem atrodoties pozīcijās, kas nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā. Neveiksmīgs otrais brauciens izvērtās Štrombergam, kurš finišēja astotais, bet Krīgers ieņēma sesto vietu.

Visbeidzot trešajā braucienā pirmajā virāžā Treimaņa un Veides priekšā krita konkurents, tādejādi latviešiem traucējot cīņu par labām pozīcijām. Veide šajā braucienā finišēja piektais, bet Treimanis ierindojās septītajā vietā, kas gan viņam ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Savukārt Štrombergs savā braucienā bija piektais, bet Krīgers finišēja astotais, abiem sportistiem ceturtdaļfinālu nesasniedzot.

Ceturtdaļfinālā iekļuva četri labākie braucēji no katras grupas. Kopā uz starta priekšbraucienos izgāja 64 braucēji, kuri bija sadalīti astoņās grupās.

Ceturtdaļfināla braucienā Treimanis pēc pirmās virāžas atradās piektajā pozīcijā, kas viņam neļautu kvalificēties pusfinālam. Tomēr otrajā taisnē latvietis apdzina divus savus konkurentus un līdz finišam spēja noturēt trešo pozīciju, tādejādi iekļūstot pusfinālā.

Tikmēr dāmu sacensībās Sandra Aleksejava trīs ceturtdaļfinālā braucienos ierindojās piektajā, sestajā un septītajā vietā, pusfinālam nekvalificējoties.

Kā zināms, Latvijas elites BMX riteņbraucējiem jūlija beigās neizdevās sasniegt pasaules čempionāta finālu, kamēr Eiropas čempionātā Štrombergs finālā piedzīvoja sadursmi un ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!