Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs svētdien izcīnīja uzvaru Ķīnā notiekošā Fudžou daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) pēdējā, piektajā, posmā, vēsta "Rietumu Banka - Rīga" komanda, kurai šīs bija pēdējās sacīkstes UCI kontinentālās komandas statusā.

Tāpat Bogdanovičs triumfēja aktīvāko braucēju vērtējumā.

Bogdanovičs pēdējā posma finiša spurtā pieveica divus ukraiņus Andriju Kuļiku un Mihailo Kononenko no "Kolss" vienības.

Lielajā grupā finišēja arī pārējie četri "Rietumu Banka - Rīga" riteņbraucēji. Andris Vosekalns izcīnīja piekto vietu, Deins Kaņepējs noslēdza pirmo divdesmitnieku, Viesturs Lukševics finišēja 26.pozīcijā, bet Armands Bēcis ierindojās 92.vietā.

Kā vēstīts, Bogdanovičs ceturtdien triumfēja velobrauciena otrajā etapā, bet piektdien trešajā posmā bija trešais.

"Sezonu noslēdzam skaļi! Bogdanovičs ar komandas biedru palīdzību uzvar Fudžou daudzdienu velobrauciena pēdējā posmā! Liels paldies visiem komandas braucējiem par lielisku sniegumu sezonas garumā! Paldies apkalpei un treneriem! Paldies atbalstītājiem! Kopā bijām spēks!" raksta komanda.

Kopvērtējumā triumfēja austrālietis Džajs Hindlijs no "Mitchelton Scott" komandas. No latviešiem Lukševics bija 25.pozīcijā, zaudēdams četras minūtes un 19 sekundes, Vosekalns, Kaņepējs un Bogdanovičs bija no 100. līdz 102.vietai, bet Bēcis ierindojās 107.pozīcijā.

Aktīvāko braucēju vērtējumā uzvarēja Bogdanovičs, bet komandu vērtējumā "Rietumu Banka - Rīga" palika pēdējā starp 22 vienībā.

"Rietumu Banka - Rīga" vienībai pēc ģenerālsponsora zaudēšanas nākamajā sezonā vairs nebūs kontinentālās komandas statuss. Starts Fudžou velobraucienā komandai bija ne tikai pēdējais šajā sezonā, bet arī pēdējais ar šādu nosaukumu.

"Rietumu Banka" kā komandas sponsors bija kopš tās izveidošanas 2002.gadā, bet UCI kontinentālais statuss tai nemainīgi bija kopš 2013.gada.

Šajā sezonā "Rietumu Banka - Rīga" vienība profesionālajos mačos guva četras uzvaras, kuras tai sagādāja Bogdanovičs. Pasaules riteņbraukšanas komandu rangā tā šobrīd atrodama 76.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!