Latvijas riteņbraucēja Toma Skujiņa pārstāvētā "Trek-Segafredo" vienība trešdien izcīnīja sesto vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā iekļautā "Criterium du Dauphine" trešajā posmā, kurā notika komandu brauciens.

Par etapa uzvarētājiem 35 kilometru distancē kļuva britu komanda "Sky", kas finišu sasniedza 36 minūtēs un 33 sekundēs. Viņiem 38 sekundes zaudēja ASV komanda BMC, bet vēl 15 sekundes lēnāki bija Beļģijas vienības "Lotto Soudal" braucēji.

"Trek-Segafredo" komanda ar Skujiņu sastāvā uzvarētājiem zaudēja minūti un 27 sekundes, kas deva sesto vietu 22 komandu konkurencē, bet 13. pozīcijā palika Vācijas vienība "Bora-hansgrohe", kuras sastāvā brauc pieredzējušais Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins.

"Bora-hansgrohe" braucēji uzvarētājiem zaudēja minūti un 46 sekundes.

Pēc komandu brauciena notika izmaiņas arī kopvērtējumā, jo līdera godu atguva "Sky" komandas poļu sportists Mihals Kvjatkovskis, kurš bija līderis pēc pirmā etapa, bet otrdien otrajā posmā viņu apsteidza Derils Impejs ("Mitchelton-Scott") no Dienvidāfrikas Republikas.

Tagad Kvjatkovskis par trim sekundēm apsteidz savu komandas biedru Džanni Moskonu no Itālijas.

Savukārt Skujiņš, zaudēdams četras minūtes un 45 sekundes, ir 67.vietā, kamēr Saramotins ir 132. pozīcijā, no pirmās vietas atpalikdams par 17 minūtēm un 42 sekundēm.

Velobraucienā kopumā tiks veikti septiņi posmi.

Prestižais "Criterium du Dauphine" velobrauciens norisinās 70. reizi vēsturē, bet pērn tajā uzvaru guva Dānijas riteņbraucējs Jakobs Fugslangs, kamēr Saramotins netika līdz finišam.

Šo velobraucienu daudzi sportisti izmanto kā gatavošanās posmu prestižajam "Tour de France" velobraucienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!