Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris, kurš pārstāv Luksemburgas komandu "Differdange-Losch", sestdien izcīnīja augsto astoto vietu Itālijā notiekošā "Giro della Regione Friuli" velobrauciena (UCI kat.2.2) noslēdzošajā, piektajā, posmā.

Par 121 kilometru garā posma uzvarētāju kļuva austrietis Martins Veiss no "Tirol" komandas, kurš finiša līniju šķērsoja pēc divām stundām, 40 minūtēm un 47 sekundēm.

Uzvarētājs panākumu guva ar sprinta finišu, bet vadošajā grupā, kuras priekšgalā bija arī Dakteris, sev vietas atrada kopumā 70 braucēji.

Kopvērtējumā Dakteris noslēdzošajā posmā pakāpās uz 45.vietu, uzvarētājam Simonem Antonīni no Itālijas ("Marchiol Emisfero") zaudējot 18 minūtes un 51 sekundi. Latvietis bija sestais labākais punktu ieskaitē.

Kā ziņots, otrdienas posmā gūtā uzvara Dakterim kļuva jau par trešo kategorizēto velobraucienu posmos šosezon.

"Giro della Regione Friuli" velobrauciens risinājās jau 51.reizi.

Tikmēr latviešu riteņbraucēja Vita Heine sestdien ieņēma 52.vietu Nīderlandē notiekošā "Holland Ladies Tour" velobrauciena (UCI kat.2.1) piektajā posmā.

Par 117 kilometrus garā posma uzvarētāju sprinta finišā kļuva Beļģijas riteņbraucēja Žoljēna Dūre ("Lotto Belisol"), kura finišēja pēc divām stundām, 59 minūtēm un desmit sekundēm.

Latviete finišēja grupā, kas uzvarētājai zaudēja četras sekundes.

Kopvērtējuma līdere ir amerikāniete Evelīna Stīvensa no "Specialized-lululemon" komandas, bet Heine ieņem 76.vietu, zaudējot līderei divas minūtes un 44 sekundes.

Velobrauciens sešu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Norvēģijā dzīvojošā amatieru sportiste Heine jūlijā sacentās kategorizētajā daudzdienu velobraucienā "Tour de Bretagne" Francijā, kurā vienā posmā izcīnīja trešo vietu, bet kopvērtējumā bija sestā labākā. Savukārt augustā viņa piedalījās Norvēģijas daudzdienu velobraucienā, kurā kopvērtējumā izcīnīja 26.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!