Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris, kurš pārstāv Luksemburgas komandu "Differdange-Losch", trešdien ierindojās 52.vietā Itālijā notiekošā "Giro della Regione Friuli" velobrauciena (UCI kat.2.2) otrajā posmā.

Dakteris, kurš otrdien bija labākais 1b posmā, šoreiz 170 kilometrus garās distances finišā uzvarētājam Rikardo Pičetam no Itālijas ("Idea") piekāpās par divām minūtēm un 35 sekundēm.

Pičeta distanci veica četrās stundās, septiņās minūtēs un trīs sekundēs, uzvarot sprinta finišā. Vienā minūtē iekļāvās posma 39 ātrākie braucēji.

Kopvērtējumā Dakteris pašlaik ieņem augsto 13.vietu, līderim Simonem Antonīni no Itālijas ("Marchiol Emisfero") zaudējot četras minūtes un 13 sekundes. Latvietis pašlaik ir kopvērtējuma līderis punktu ieskaitē, bet Kalnu karaļa vērtējumā viņš ir otrais.

Kā ziņots, otrdien gūtā uzvara Dakterim kļuva jau par trešo kategorizēto velobraucienu posmos šosezon.

"Giro della Regione Friuli" velobrauciens, kas risinās jau 51.reizi, piecu posmu garumā ilgs līdz sestdienai.

Tikmēr Latviešu riteņbraucēja Vita Heine trešdien ieņēma 82.vietu Nīderlandē notiekošā "Holland Ladies Tour" velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Par 120 kilometrus garā posma uzvarētāju kļuva vāciete Līza Brennauere ("Specialized-lululemon"), kuras laiks finišā bija divas stundas, 46 minūtes un 34 sekundes. Sportistes šajā posmā finišēja ļoti kompakti, Heinei ieņemot vietu grupā, kas uzvarētājai zaudēja 12 sekundes.

Kopvērtējuma līdere pašlaik ir Nīderlandes sportiste Eleonora van Deika ("Boels - Dolmans"), bet Heine atrodama 85.vietā divas minūtes un 30 sekundes nopakaļus.

Velobrauciens sešu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Norvēģijā dzīvojošā amatieru sportiste Heine jūlijā sacentās kategorizētajā daudzdienu velobraucienā "Tour de Bretagne" Francijā, kurā vienā posmā izcīnīja trešo vietu, bet kopvērtējumā bija sestā labākā. Savukārt augustā viņa piedalījās Norvēģijas daudzdienu velobraucienā, kurā kopvērtējumā izcīnīja 26.vietu.

Tāpat pēdējā laikā sekmīgi startē arī talantīgā Latvijas riteņbraucēja Lija Laizāne, kura iepriekšējā nedēļā Francijā notikušajā velobraucienā "Trophee d'Or Feminin" izcīnīja trešo vietu individuālajā braucienā, bet noslēguma kopvērtējumā kļuva par otro labāko jauno sportisti. Šī kļuva par pirmo reizi vēsturē, kad Laizāne ierindojusies labāko trijniekā kādās no Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kategorizētajām sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!