Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" septītajā posmā piektdien uzvarēja vācietis Jons Degenkolbs ("Argos Oil-Shimano"), tiekot jau pie sava trešā panākuma šogad.

23 gadus vecais Degenkolbs iepriekš bija triumfējis arī otrajā un piektajā posmā, bet šoreiz viņš finiša spurtā apsteidza itāli Eliu Viviāni ("Liquigas-Cannondale") un austrālieti Alanu Deivisu ("Orica - GreenEdge").

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" šajā posmā finišēja 94.vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 38 sekundes.

Līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja Smukuļa pārstāvētās komandas līderis Hoakims Rodrigess no Spānijas, kurš šoreiz finišēja lielajā grupā, kas uzvarētājam zaudēja divas sekundes.

Rodrigess joprojām par desmit sekundēm apsteidz britu Kristoferu Frūmi no "Sky Procycling" vienības. Savukārt trešo pozīciju ieņem spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank"), kurš no līdera atpaliek 36 sekundes.

Aizvadītajā posmā bija arī vairāki kritieni un īpaši sāpīgi tas skāra kolumbieti Rigoverto Uranu ("Sky Procycling"), kurš pēc iekļūšanas tādā kopvērtējumā atkrita no ceturtās uz 12.vietu.

Smukulis kopvērtējumā pakāpās uz 124.vietu, Rodrigesam zaudējot 37 minūtes un 27 sekundes.

Kā ziņots, Kontadors šajās sacensībās startē pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu.

Kopumā velobraucienā tiks veikts 21 posms.

Jau vēstīts, ka Smukulis nepiedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs. Vienīgais Latvijas pārstāvis šosejas riteņbraukšanā Londonā bija Aleksejs Saramotins, kurš ieņēma 55.vietu grupas braucienā.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem "Vuelta Espana" sacensībās piedalījās Saramotins, kurš, cīnoties ar veselības problēmām, noslēguma kopvērtējumā ieņēma 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!