Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas jaunais BMX riteņbraucējs Edvards Glāzers svētdien Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā uzvarēja III Jaunatnes Olimpiādes puišu vērtējumā jauktajās sacensībās, taču pie medaļas netika.

Latviju Jaunatnes Olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas pāru sacensībās pārstāvēja Edvards Glāzers un Airisa Galiņa, kuri izcīnīja ceturto vietu. Lielisku sniegumu demonstrēja Glāzers, kurš izcīnīja uzvaru puišu sacensībās, bet Galiņa piedzīvoja kritienu pirmajā pusfināla braucienā un bija spiesta no tālākas cīņas izstāties.

Pusfināla sacensībās Glāzers trīs braucienu summā izcīnīja otro vietu, droši iekļūstot finālā. Tajā Edvardam bija ceturtā celiņa izvēle. Mūsu sportists spēja veikt lielisku startu, pirmajā taisnē nonākot līderpozīcijās. Valmierietis savas pozīcijas nevienam no konkurentiem neatdeva līdz finišam un izcīnīja vienu no savām lielākajām uzvarām līdzšinējā karjerā. Aiz sevis Glāzers atstāja krievu Iļju Beskrovniju un Efrainu Čamorro no Ekvadoras.

Meitenes sacentās pēc tāda pat formāta kā puiši. Pirmajā pusfināla braucienā Airisa Galiņa piedzīvoja ļoti nepatīkamu kritienu, kas liedza ventspilniecei sasniegt finišu. Lai arī kā mūsu sportiste vēlējās turpināt sacensības, gūtais savainojums to liedza paveikt. Uzvaru meiteņu sacensībās izcīnīja šveiciete Zoe Klasensa.

Par Pasaules Jaunatnes olimpiskajiem čempioniem kļuva Krievijas sportisti Iļja Beskrovņijs un Barbara Ovčiņikova. Abi sportisti finālos izcīnīja otrās vietas. Sudraba godalga Šveicei (astotā un pirmā vieta), bet bronzas medaļa Kolumbijai (piektā un trešā vieta). Latvija 16 valstu konkurencē izcīnīja augsto ceturto vietu.

Latvijas peldētāji svētdien savās sacensībās Jaunatnes Olimpiādes pirmajā dienā ierindojās otrajā desmitā. Visaugstāk no Latvijas peldētājiem svētdien izdevās tikt talantīgajai Ievai Maļukai, kura meiteņu 200 metru kompleksajā distancē priekšsacīkstēs ieņēma 17. vietu. Šajā stadijā uzreiz tika noskaidrotas finālistes, kur iekļuva vien astoņas labākās peldētājas.

Maļuka svētdien 200 metru veica divās minūtēs un 19,68 sekundēs, bet no pirmā astoņnieka viņa atpalika par vairāk nekā divarpus sekundēm.

Kopumā startēja 31 peldētāja.

Savukārt 100 metros uz muguras 18. vietā palika Arina Baikova, kura finišēja pēc vienas minūtes un 4,01 sekundes. Kopumā šajā disciplīnā priekšsacīkstēs sacentās 26 peldētājas.

Tikmēr 100 metros brasā puišiem 18. vietā ar laiku viena minūte un 4,06 sekundes palika Jānis Vitauts Siliņš, kamēr Didzis Rudavs ar laiku viena minūte un 4,95 sekundes bija 25. pozīcijā starp 32 dalībniekiem.

Latviju trešajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs pārstāv 19 sportisti, kuri piedalīsies deviņu sporta veidu desmit disciplīnās.

Pirmās Jaunatnes olimpiskās spēles notika pirms astoņiem gadiem, kad Singapūrā Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs, savukārt pirms četriem gadiem II Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Naņdzjinā Latvija bija pārstāvēta ar 13 jaunajiem atlētiem un mājās tika pārvestas trīs bronzas godalgas. Augstos panākumus sasniedza svarcēlāja Rebeka Koha, šāvēja Agate Rašmane un tenisiste Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!