Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu riteņbraucējs Matīs Preimanis ("DPA Cycling Team") svētdien Vācijā, Sanktvendelā, svelmainos laika apstākļos izcīnīja 39. vietu Eiropas čempionātā krosā.

Preimanis bija vienīgais Latvijas pārstāvis elites grupā.

Preimanis ilgi turējās tuvu labāko trīsdesmitniekam, taču pēdējos apļos, cīnoties ar lielo svelmi, nedaudz zaudēja savas pozīcijas un finišēja 39.vietā, tiekot pie ieskaites punktiem Riodežaneiro Olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Par Eiropas čempionu kļuva galvenais favorīts Žiljēns Absalons, kurš pēdējā aplī aizbēga no tuvākā sekotāja šveicieša Fabiana Žigēra. Trešo vietu izcīnīja čehs Jans Skarnicls. Preimanis uzvarētājam zaudēja 9:16,19 minūtes.

"Ļoti smagas sacensības, daudz spēka un izturības prasīja. Biju jau braucis tādā svelmē karjerā, bet šodien kaut kā bija daudz smagāk," uzreiz pēc finiša teica Preimanis. "Daudz spēka atņēma kāpums uzreiz pēc stadiona. Startā centos neizspiest, lai pietiek spēka šādos apstākļos. Turējos ilgi peletonā un tad pa dažām vietām tur uzlaboju pozīcijas. Pēdējie divi apļi bija visgrūtākie, īsta cīņa ar sevi."

"Ar rezultātu esmu apmierināts, jo beidzot var teikt, ka "atnāca vaļā". Redzu, ka varu braukt un tas palīdzēs psiholoģiski. Vēl ir daudz lietu, kas jāuzlabo, bet galvenais, ka jūtu, ka varu cīnīties ar tiem, kas man ir priekšā. Sākumā domājām par labāko trīsdesmitnieku, bet arī 39.vieta ir labs rezultāts," piebilda Preimanis.

Atgādinām, ka pirmais dalību Eiropas čempionātā noslēdza "DPA Cycling Team" komandas pārstāvis Ansis Uškaurs, kurš startēja tikai eliminatorā, kurā piektdien ieņēma 42.vietu. Uškauram tās bija tikai otrās sacensības pēc pāriešanas no BMX uz kalnu riteņbraukšanu.

Vēl sestdien juniorēm Rūta Brakovska 34 sportistu konkurencē izcīnīja 30.vietu, starp junioriem startēja Dāvis Perševics un Kārlis Tone, kuriem attiecīgi 69. un 69.vietas, bet U-23 grupā brauca Arnis Pētersons (ZZK komanda – 21.vieta), "DPA Cycling Team" sportists Pēteris Janevics (41.vieta) un Raivis Sarkans (51.vieta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!