Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam, kuram pēc dopinga skandāla ir atņemti septiņi izcīnītie ”Tour de France” čempiona tituli, aizliegtās vielas piegādāja kāds motobraucējs, intervijā ”BBC Radio” izteicās sportista bijušais komandas biedrs Tailers Hamiltons.

Atgādinām, ka ASV Antidopinga aģentūra USADA uz mūžu diskvalificēja leģendāro riteņbraucēju Ārmstrongu, kuru apsūdz "ievērojamākajā, apjomīgākajā un visprofesionālāk veiktajā dopinga krāpšanā sporta vēsturē".

Ārmstrongs "Tour de France" uzvarēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Tāpat viņš 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) viņam medaļu vēl atņēmusi, arī UCI neko nav ziņojusi par pasaules čempiona titula iespējamo atņemšanu, bet ”Tour de France" tituli viņam atņemti.

”1999.gadā mums bija motociklists... Viņš mums sekoja lielāko daļu no ”Tour de France” trīs nedēļām,” saka Hamiltons, kurš no 1998. līdz 2001.gadam bija Ārmstronga komandas biedrs ”U.S. Postal” komandā. ”Viņš bija pietiekamā tuvumā vietām, kur mēs apmetāmies, lai varētu vajadzīgā brīdī piegādāt. Zinājām, ka citi riskē, un mēs arī riskējām.”

”Lenss viņam maksāja 15 000 – 20 000 ASV dolāru. Kad Lenss uzvarēja ”Tour de France”, mēs visi kopā viņam nopirkām ”Rolex” pulksteni. Tagad kaut kur viņš staigā ar zelta ”Rolex” pulksteni,” teica Hamiltons.

Hamiltons ir viens no svarīgākajiem lieciniekiem prāvā pret Ārmstrongu. 2004.gadā Hamiltons uzvarēja olimpiskajās spēlēs distancē ar atsevišķu startu, taču vēlāk dopinga skandāla ietvaros viņam šī medaļa tika atņemta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!