Foto: F64

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padome par Latvijas BMX riteņbraukšanas izlases galveno treneri uz četriem gadiem apstiprinājusi Ivo Lakuču, kurš izlasi vadījis arī aizvadītajā četrgadē, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienests.

Trešdien, 6. decembrī, LRF padomes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē tika lemts par Latvijas BMX izlases galvenā trenera apstiprināšanu. Vienbalsīgi amatā tika apstiprināts līdzšinējais izlases galvenais treneris Ivo Lakučs, kurš izlasi vadījis arī laika posmā no 2013. – 2016. gadam.

Aizvadīto četu gadu laikā Latvijas BMX riteņbraukšanā tika izveidotas Latvijas pieaugušo un jaunatnes izlases, kas deva iespēju Latvijas labākajiem jauniešu, junioru un elites sportistiem startēt visaugstākā mēroga sacensībās. Mūsu sportisti guva uzvaras un godalgotās vietas gan Eiropas, gan arī pasaules mēroga augstākā līmeņa sacensībās.

Ivo Lakuča audzēknis Māris Štrombergs šajā četrgadē izcīnījis uzvaras Eiropas un ASV čempionātu kopvērtējumos, Pasaules kausa izcīņas posmos, ieguvis trešo vietu šī gada pasaules čempionāta "time – trial" sacensībās un izcīnījis vairākas citas starptautiskās uzvaras.

Ceturto un piekto vietu pasaules čempionātu pamatsacensībās aizvadītajā ciklā izcīnījis Edžus Treimanis, bet šā gada Eiropas kausa kopvērtējumā pirmās trīs vietas elites grupā ieņēma Rihards Veide, Kristens Krīgers un Kristaps Vekša. Regulāri godalgas Eiropas un pasaules čempionātos izcīnījuši arī Latvijas jaunatnes izlases sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!