Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF) no 16. novembra līdz 3. decembrim aicina līdzjutējus piedalīties balsojumā par 2015. gada Latvijas labāko riteņbraucēju, kas kopumā tiks noteikts piecu kritēriju summā. Pirmo gadu arī tiks noteikts labākais jaunais riteņbraucējs.

Balsošana risinās portālā "Delfi" un LRF mājaslapā internetā. Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, no vienas IP adreses var balsot vienu reizi 24 stundu laikā.

Lai popularizētu aizvadītās sezonas mūsu valsts labākos riteņbraucējus un viņu panākumus, trešo gadu pēc kārtas Latvijas Riteņbraukšanas federācija noteiks Latvijas labāko riteņbraucēju. Tikmēr pirmo gadu tiks noteikts arī labākais jaunais riteņbraucējs.

Abās kategorijās labākais gada sportists tiks noteikts pēc pieciem kritērijiem. Vērā tiks ņemts līdzjutēju, mediju, LRF padomes, BMX klubu padomes un LRF šosejas, kā arī MTB treneru padomes balsojumu rezultāti.

Latvijas gada labākā riteņbraucēja balvai nominēti deviņi sportisti – šosejas riteņbraucēji Toms Skujiņš, Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins, BMX braucēji Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Sandra Aleksejeva, MTB sportisti Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms, kā arī treka riteņbraucējs Ainars Ķiksis. Tikmēr gada labākā jaunā braucēja balvai izvirzīti trīs kandidāti – šosejas riteņbraucējs Ēriks Toms Gavars un BMX braucēji Vineta Pētersone un Mikus Strazdiņš.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas gada noslēguma pasākums norisināsies 19. decembrī, kad tiks godināti arī gada labākie riteņbraucēji. Tradicionāli tiks pasniegts arī pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča ceļojošais kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!