Svētdien, 13.aprīlī velokomandas DPA Cycling Team sportisti piedalījās pirmajā UCI XCO Pasaules kausa 1.posmā, kas norisinājās Pītermaricburgā, Dienvidāfrikā. U23 grupā Pēteris Janevics izcīnīja augsto 13.vietu, bet vīru elites grupā debitēja Matīss Preimanis, ierindojoties 28.vietā.

Pasaules kausa 1.posmā startēja trīs DPA Cycling Team sportisti: Pēteris Janevics, Matīss Preimanis un Reinis Andrijanovs, kurš ierindojās 64.vietā. 

U23 grupas braucējiem bija jāveic pieci apļi, katrs 5.7 km garš, kopā nobraucot 28.5 km. Distancē devās 43 dalībnieki, no kuriem "DPA Cycling Team" braucējam Pēterim Janevicam bija 16. starta numurs. Kopvērtējumā Pēteris izcīnīja augsto 13.vietu, pēdējā aplī apsteidzot sīvāko konkurentu, vācieti Martinu Freju. No U23 uzvarētāja, Francijas braucēja Džordāna Sarū, kurš finišēja , mūsu sportists atpalika par 06:43 minūtēm. 


Pēteris Janevics par savu startu: "Esmu apmierināts ar izcīnīto 13.vietu Pasaules kausa 1.posmā! Man bija vidējs starts, otrajā aplī nokritu, bet kopumā braucu stabili - vienā tempā. Bija ļoti karsts, jo mans starts bija dienas vidū (ap 30 grādiem). Es domāju, ka varu sasniegt vēl labāku rezultātu, jo esmu labā fiziskajā formā, trasē jutos ļoti labi. Tagad atliek gaidīt nākošos Pasaules kausa posmus."

Vīru elites grupas braucēji XCO Pasaules kausa 1.posmā pieveica sešus 5.7 km garus apļus, kopā nobraucot 34.20 km. Distancē devās 77 dalībnieki, no kuriem finišēja 70. Matīsam Preimanim bija 69. kārtas numurs, bet Reinim Andrijanovam 83. numurs. Reinis kopvērtējumā ieguva 64.vietu (+2 apļi), bet Matīsam izdevās labs starts, kā rezultātā sacensību gaitā viņš pakāpās līdz 28.vietai. Vīru elites grupā 1.posmā uzvarēja vēl viens Francijas braucējs Julien ABSALON, kurš pagājušā gadā kopvērtējumā palika 2.vietā - viņa finiša laiks . Matīss no līdera atpalika par 07:17 minūtēm.

Matīss Preimanis par savu sniegumu Pasaules kausa 1.posmā: "Man izdevās veiksmīgs starts, ko atlika noturēt turpmākajā trasē. Es braucu pakāpeniski, turot vienu tempu - braucu droši, atbilstoši savām spējām, īpaši neriskēju. Līderim zaudēju tikai mazliet vairāk kā 7 min., kas ir labs rādītājs. Pats esmu apmierināts ar savu rezultātu."

Līdzīgi kā trases apskates treniņos, arī sacensību gaitā bija vairāki smagi kritieni, kā rezultātā vairāki sportisti izstājās no turpmākās dalības. XCO Pasaules 1.posmā gan U23, gan vīru elites grupā triumfēja Francijas braucēji. Pagājušā gada Pasaules kausa līderis, Šveices braucējs Nino Schurter, cīnoties ar tehniskām ķibelēm, ierindojās 6.vietā.

"DPA Cycling Team" sportistiem līdz sezonas noslēgumam kopumā paredzēta dalība 20 sacensībās, no kurām kā svarīgākās - Eiropas čempionāts Vācijā jūnija sākumā un pasaules čempionāts Norvēģijā septembrī. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!