Foto: LETA
Latvijas MTB XCO riteņbraukšanas komandas "DPA Cycling Team" vadība ir nolēmusi pārtraukt sadarbību ar diviem komandas braucējiem – komandas kapteini Reini Andrijanovu un Kristoferu Rācenāju, informē vienība.

Abi sportisti komandas sastāvā darbojušies kopš tās izveidošanas 2013.gada nogalē, startējot vairākās starptautiskās MTB sacensībās Kiprā, Austrijā, Itālijā. Reinis Andrijanovs startēja arī Pasaules kausa irmajā posmā Dienvidāfrikā.

Komandas vadība pārtrauc sadarbību ar minētajiem sportistiem, pamatojoties gan uz veselības problēmām, kas skārušas vienu no braucējiem, gan arī uz viņu sportisko sniegumu, rezultāti nesakrīt ar "DPA Cycling Team" izvirzīto mērķi – vākt punktus dalībai 2016.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Brazīlijā, Riodežaneiro.

"Mūsu plānotā sportistu pārslēgšanās no šosejas braukšanas uz XCO disciplīnu nenotika tik ātri, kā mēs bijām plānojuši, līdz ar to komandas vadība pieņēma lēmumu pārtraukt sadarbību ar Kristoferu un Reini. Šiem abiem sportistiem ir lielas priekšrocības garajās distancēs, ņemot vērā viņu ilggadējo pieredzi šosejas velobraukšanā. Mēs novērtējam abu sportistu ieguldījumu komandā, viņu pieredze nākusi par labu jaunākajiem braucējiem. Vēlamies pateikt paldies par ieguldīto darbu un novēlam veiksmi turpmākajos sportiskajos izaicinājumos," saka komandas menedžeris Ivo Irbe.

Komanda DPA Cycling Team izveidota 2013.gada nogalē, pateicoties IT kompānijas DPA atbalstam, un tajā startē sportisti, kuri sevi pierādījuši dažāda veida riteņbraukšanas sacensībās Latvijā un pasaulē.

DPA valdes loceklis Sandis Kolomenskis bilst, ka "gada sākumā uzsāktajam projektam "Go Rio!", kas ietver DPA atbalstu spēcīgāko Latvijas MTB sportistu sagatavošanai dalībai vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, ir labs sākums. Lai virzītos tuvāk mūsu izvirzītajam cēlajam mērķim - pārstāvēt Latvijas vārdu vasaras olimpiskajās spēlēs, pašlaik risinām pārrunas ar vairākiem jaunajiem talantiem, kuriem varētu dot iespēju startēt velokomandas "DPA Cycling Team" sastāvā."

Pagaidām "DPA Cycling Team" sastāvā būs divi braucēji – Pēteris Janevics un Matīss Preimanis, kuri sasnieguši labus rezultātus pirmajās sacensībās, ko aizvadījuši šīs komandas sastāvā. Pēteris Janevics sezonas debijas daudzdienu sacensībās "Cyprus Sunshine Cup – Afxentia" un UCI XCO Pasaules kausa 1.posmā Dienvidāfrikā izcīnīja augsto 13.vietu. Savukārt Matīss Preimanis ar labiem rezultātiem startēja Itālijas sacensībās "Marlene Südtirol Sunshine Race 2014" un UCI XCO Pasaules kausa 1.posmā Dienvidāfrikā, kur vīru elites grupā ieguva 28.vietu. Maijā sākumā komanda piedalīsies Austrijā notiekošajās sacensībās "Ōtztaler Mountinbike Festival", bet maija beigās Pasaules kausa posmos Čehijā un Vācijā, kā arī Eiropas čempionātā Vācijā.

Velokomandas debijas sezonā sportistiem paredzēta dalība 20 sacensībās, no kurām kā svarīgākās minamas Eiropas čempionāts Vācijā jūnija sākumā un pasaules čempionāts Norvēģijā septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!