Sestdien Burtnieku novada "SCO Centrs" trasē norisinājās Latvijas lielākā BMX riteņbraukšanas sacensību seriālā "SMScredit.lv BMX čempionāta" piektais no astoņiem posmiem, pulcējot 235 dalībniekus no Latvijas un Krievijas. B16 jauniešu grupā aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja valmierietis Mikus Strazdiņš.

"SMScredit.lv BMX čempionāta" piektais posms notika vienlaikus ar Latvijas čempionātu elites un junioru grupām. Sacensības Valmieras tuvumā esošajā "SCO Centrs" trasē, kas ir viena no sakoptākajām un kvalitatīvākajām BMX būvēm Latvijā, pulcēja 235 dalībniekus, kuri cīnījās dažādās bērnu, jauniešu un amatieru grupās. Braucējiem bija jāsaskaras ar ļoti lielu karstumu, tomēr sacensību norisei tas netraucēja. Katrs brauciens izvērtās ļoti interesants uz aizraujošs. Sacensības klātienē vēroja arī kupls līdzjutēju skaits, kas atbalstīja savus favorītus.

B16 jauniešu grupā, pēc uzvarām priekšbraucienos un pusfinālos, galvenie favorīti uz uzvaru bija mājinieks Mikus Strazdiņš un Saldus kluba "Ozolēni" pārstāvis Vladimirs Boltiks. Dienu iepriekš Strazdiņš tikai pēc fotofiniša pārspēja Boltiku Latvijas Jaunatnes Olimpiādē. "SMScredit.lv BMX čempionātā" jau no starta Strazdiņš spēja iegūt vadību, ko arī nosargāja līdz finišam, izcīnot uzvaru. Boltikam otrā vietā, bet trešais palika vēl viens "Tālava/ VBSS" kluba braucējs Artūrs Krists Bērziņš.

B15 grupā triumfēja "RRS/ Rīgas Favorīts" kluba braucējs Filips Krists Rozītis, apsteidzot jelgavnieku Robertu Danci un "Mārupes" kluba braucēju Emīlu Zadraku. B14 konkurencē sāncenšiem daudz cerības finālā neatstāja "Tālava/ VBSS" sportists Edvards Glāzers. Otrais finišēja rīdzinieks Reino Liepiņš, bet trešais bija ventspilnieks Markuss Valdmanis. Meiteņu G14+ grupā visas dienas garumā dominēja jelgavniece Vanesa Buldinska. Ulda Balbeka audzēknei pirmā vieta, bet viņai sekoja Airisa Galiņa un Laura Šape.

M17+ amatieru konkurencē uzvarēja SK "Spēks" Siguldas sportists Kristaps Konrāds. Vietu uz goda pjedestāla otrā pakāpiena ieņēma "Mītavas kumeļu" pārstāvis Ernests Šteinbergs, kamēr trešais palika trīs priekšbraucienus uzvarējušais "Rīgas Favorīts" braucējs Toms Vasins. Krūzeru 17+ grupā savu uzvaru sēriju turpināja "Ventspils Spara" pārstāvis Kristaps Ezītis, otrajā un trešajā pozīcijā atstājot Tomu Šiliņu un Kārli Kristeru Rūci. Vecākajā krūzeru grupā uzvara Alvim Lānso, otrais bija Ingus Saulītis, bet trešais Edgars Regzdiņš no Mārupes.

Kupls dalībnieku skaits bija jaunākajās vecuma grupās. B13 konkurencē, nestartējot kopvērtējuma līderim Ronaldam Rītiņam, uzvarēja ventspilnieks Rolands Pommers, apsteidzot "Ozolēnu" braucēju Niku Rožukalnu un krievu sportistu Oļegu Maļuškinu. 12 gadīgo zēnu grupā uzvarēja mārupietis Emīls Edvards Liberts, kuram sekoja rīdzinieki – Emīls Kaupužs un Ivars Svarisnkis.

B11 konkurencē pirmais bija Mārtiņš Zadraks ("Mārupe"), B10 grupā uzvarēja Daniels Rojs Lazars ("Tālava/ VBSS"), deviņus gadus jauno puišu starpā nepārspēts izrādījās Edgars Langmanis ("RRS/ Rīgas Favorīts"), B8 grupā panākums Kristeram Apelam ("RRS/ Rīgas Favorīts"). Septiņgadīgo vidū triumfēja Valters Jonass no Saldus, bet B5 - 6 konkurencē piektajā posmā vietu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ieņēma mārupietis Markuss Domorackis, otrajā vietā atstājot savu brāli Ralfu.

Meitenēm jaunākajās grupās uzvarēja "Tālavas" braucēja Līva Lizete Glāzere, "Mītavas kumeļu" pārstāve Paula Kibare un ventspilniece Luīze Pommere.

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs:
8. augusts – Madona
22. augusts – Vecpiebalga
12. septembris - Mārupe

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!