Foto: AFP/Scanpix/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 17.posmā trešdien uzvaru izcīnīja "Movistar" komandas braucējs Nairo Kvintana no Kolumbijas, kamēr uzvarai kopvērtējumā pietuvojies brits Džeraints Tomass ("Sky").

Tikmēr vienīgais latvietis šajā tūrē Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") trešdien sarežģītajā 65 kilometrus garajā posmā bija 109.vietā.

Otrais trešdien bija īrs Daniels Martins (UAE), kurš gan no Kvintanas atpalika par 28 sekundēm, bet trešo vietu ieguva kopvērtējuma līderis Tomass, uzvarētājam zaudējot 47 sekundes.

Tiesa, Tomasam šo posmu var nodēvēt par veiksmīgu, jo viņš savu iepriekš tuvāko sekotāju kopvērtējumā, tautieti un komandas biedru Kristoferu Frūmu trešdien apsteidza par teju minūti.

Četrkārtējais tūres uzvarētājs Frūms trešdienas smagajā posmā bija spiests samierināties ar astoto vietu.

Savukārt Skujiņš trešdien no Kvintanas atpalika par 25 minūtēm un 25 sekundēm.

Kopvērtējumā četrus posmus pirms velobrauciena noslēguma Tomass par vienu minūti un 59 sekundēm apsteidz "Sunweb" braucēju Tomu Dumulēnu no Nīderlandes, kamēr trešais, atpalikdams divas minūtes un 31 sekundi, tagad ir Frūms.

Savukārt Skujiņš kopvērtējumā ieņem 83.vietu, atkāpjoties par četrām pozīcijām un Tomasam zaudējot divas stundas, 15 minūtes un 49 sekundes.

Svētdien notikušajā 15.posmā Skujiņš uzrādīja savu karjeras labāko rezultātu "Tour de France", izcīnot piekto vietu.

Pirms nedēļas latvietis zaudēja līdera godu kalnu karaļa ieskaitē, kurā pirmais ir francūzis Žiljēns Alafilips no "Quick-Step Floors" ar 140 punktiem. Savukārt latvietis ar astoņiem punktiem ieņem 33.pozīciju. Skujiņš par kalnu karaļa kopvērtējuma līderi kļuva pēc piektā posma, nākamajos četros, kuros gan nebija lielu kalnu, vadību nosargājot.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais "Tour de France" karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, "Vuelta a Espana" izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx", kas viņam bija vien otrās sacensības "Trek-Segafredo" komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Šī gada "Tour de France" norisināsies līdz šīs nedēļas svētdienai, riteņbraucējiem aizvadot 21 posmu.

Pērn "Tour de France" triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!