Foto: Publicitātes foto

Pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta Latvijas vīriešu komanda BMX riteņbraukšanas pasaules rangā atkritusi uz septīto vietu un riskē pat zaudēt izredzes 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startēt ar diviem sportistiem.

Pagājušajā jūnijā BMX riteņbraucējiem sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelna UCI ranga punktus, kas tālāk veido arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas, tomēr šoreiz tās saņemts tikai četras, nevis piecas vadošās valstis kā iepriekš. 5.-7.vieta saņems divas ceļazīmes, bet 8.-13.vieta - vienu.

Jau iepriekš tika pausts, ka Latvijai šoreiz būs grūti pacīnīties par vismaz ceturto vietu, bet pēc pasaules čempionāta tā pasaules rangā zaudējusi vienu vietu un tagad ir tikai septītā.

Ranga līdere ar 2707 punktiem ir Austrālija, kurai seko ASV (2675 punkti). Tālāk rangā ir Lielbritānija (2145), Nīderlande (2135) un Francija (2053), bet uz sesto vietu pakāpusies Kolumbija (1845), kurai ar 1769 punktiem seko Latvija.

Savukārt astotajā pozīcijā ar 1409 punktiem atrodama Kanāda.

Kā zināms, pasaules čempionātā labākie no Latvijas sportistiem bija Edžus Treimanis un Kristens Krīgers, kuri apstājās ceturtdaļfinālā, bet vēl vairāki Latvijas sportisti, ieskaitot divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu, nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru.

Tikmēr dāmu rangā Latvija pēc pasaules čempionāta veikusi kāpumu par trim pozīcijām un tagad ieņem 22.vietu, tomēr ceļazīmes saņems vien septiņas valstis un pārējiem sportistiem būs jācer uz organizatoru īpašajiem ielūgumiem.

Individuāli pasaules rangā vīriem pašlaik Štrombergs ieņem tikai 19.vietu, bet Treimanis atrodams 26.pozīcijā.

Savukārt Latvijas labākā dāmu braucēja Sandra Aleksējeva atrodas 43.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!