Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucēji ierindojušies sestajā vietā 2014.gada noslēdzošajos Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) rangos gan Nāciju, gan 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases ieskaitē.

Nāciju rangā Latvija gadu noslēdza ar 2135 punktiem, esot salīdzinoši stabilā sestajā vietā un atpaliekot tikai no Austrālijas, ASV, Lielbritānijas, Nīderlandes un Francijas.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas rangā Latvija gadu noslēdza ar 1742 punktiem un sesto vietu, esot 42 punktu attālumā no piektajā vietā esošās Nīderlandes. Arī šeit latviešus tāpat apsteidz ASV, Austrālija, Francija un Lielbritānija.

Individuālajā ieskaitē ar 1025 punktiem astotajā vietā ierindojās Māris Štrombergs, kurš tika atzīts par 2014.gada valsts labāko riteņbraucēju. Līderis ir Sems Vilobijs no Austrālijas.

Edžus Treimanis individuālajā rangā gadu noslēdza 12.vietā, bet Rihards Veide ierindojās 50.pozīcijā.

Junioru rangā Kristens Krīgers atrodas trešajā vietā, bet junioru Nāciju rangā Latvija ir sestā. Sievietēm Nāciju ieskaitē Latvija atrodas 24.vietā, olimpiskajā kvalifikācijas rangā tā atrodama 36.pozīcijā, bet individuāli labākā ir Sandra Aleksejeva, kura ieņem 56.vietu.

Pērnajā jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!