Foto: Publicitātes foto
Savulaik labākais un tituliem bagātais Latvijas treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis pagājušajā nedēļā Jaunzēlandē ļoti veiksmīgi startēja pasaules meistaru sacensībās ("World Masters Games"). Tomēr vienā disciplīnā Ķiksis startēja Krievijas izlases formā, raisot neizpratni Latvijā.

Ķiksis sacensībās izcīnīja trīs zelta medaļas. Vienu no tām viņš izcīnīja komandu sprintā, kurā startēja kopā ar citiem treka riteņbraukšanas veterāniem no Krievijas – Viktoru Šapovalovu un Vladimiru Makejevu. Komandas nosaukums bija "Russian Bears" ("Krievu lāči"), bet fotogrāfijās redzams, ka Ķiksis startējis formā ar uzrakstu "Russia" uz krūtīm.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija pauda stingru nostāju pret Ķikša startēšanu pasaules meistaru spēļu komandu sprinta sacensībās citas izlases formā.

"Latvijas Riteņbraukšanas federācija nosoda tās licencētu sportistu dalību sacensībās, it īpaši Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības organizētajās vai atzītajās, citu valstu izlašu formas tērpā, tādā veidā maldinot līdzjutējus par valsti, kuru sportists pārstāv. Vienlaikus šāda rīcība diskreditē Latvijas Riteņbraukšanas federāciju un Latvijas valsti," teikts organizācijas paziņojumā.

"Latvijas Riteņbraukšanas federācija uzskata, ka Ainārs Ķiksis ir rīkojies neētiski un nosoda sportista rīcību, piedaloties pasaules meistaru spēļu treka riteņbraukšanas komandu sprinta disciplīnas sacensībās Krievijas izlases formas tērpā," uzsvēra organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!