Foto: DELFI
Latvijas kalnu riteņbraucēji sestdien Vācijā, Sanktvendelā, neiekļuva starp 20 labākajiem Eiropas čempionātā krosā U-23 grupā.

Lielā svelmē sportisti veica piecus apļus pa 7,3 kilometriem katrs un vēl starta aplis 900 metru garumā.

Labākais no Latvijas bija Arnis Pētersons (ZZK), kurš ieņēma 21.vietu. "DPA Cycling Team" sportists Pēteris Janevics, startējot ar savainotu ceļgalu un mocoties ar savainojuma sekām visas sacensības, ierindojās 41.vietu, bet Raivis Sarkans ieņēma 51.vietu. Sacensībās startēja 66 sportisti.

Spraigā cīņā par Eiropas čempionu kļuva francūzis Džordans Sarū, aiz sevis atstājot Nīderlandes sportistu Miheilu van der Hejdenu un beļģi Bartu de Vohtu.

Pētersons uzvarētajam zaudēja 4:27,09 minūtes, Janevics - 10:16,86 sekundes, bet Sarkans - 14:41,61 sekundi.

Atgādinām, ka pirmais dalību Eiropas čempionātā noslēdza "DPA Cycling Team" komandas pārstāvis Ansis Uškaurs, kurš startēja tikai eliminatorā, kurā piektdien ieņēma 42.vietu. Uškauram tās bija tikai otrās sacensības pēc pāriešanas no BMX uz kalnu riteņbraukšanu.

Vēl sestdien juniorēm Rūta Brakovska 34 sportistu konkurencē izcīnīja 30.vietu. Savukārt starp junioriem startēja Dāvis Perševics un Kārlis Tone, kuriem attiecīgi 69. un 69.vietas.

Eiropas čempionāts Sanktvendelā noslēgsies svētdien, kad notiks elites sacensības vīriešiem un sievietēm. Sieviešu konkurencē Latvija nebūs pārstāvēta, bet vīriešu elitē startēs "DPA Cycling Team" braucējs Matīss Preimanis.

Visiem Latvijas sportistiem šī ir debija Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!