Foto: F64

Aizvadītās nedēļas nogalē ar devīto un desmito posmu Norvēģijā noslēdzās 2017. gada UEC Eiropas kausa sezona BMX riteņbraukšanā. Kopvērtējumā Latvijas jauniešu, junioru un amatieru sportisti izcīnīja četras godalgas. Čempiona titulus ieguva – juniore Vineta Pētersone, B15/16 grupas sportists Edvards Glāzers un M25+ konkurences pārstāvis Viesturs Morozs.

Junioru meiteņu konkurencē pirms pēdējiem diviem posmiem kopvērtējumā otro vietu ieņēma "Thrill Factory/ Smiltenes BJSS" sportiste Vineta Pētersone. Norvēģijā Vineta izcīnīja uzvaru un otro vietu. Tas ļāva kopvērtējumā pacelties un līderpozīcijām. Trenera Ģirta Kātiņa audzēknei čempiones tituls.

Junioru vīru grupā Norvēģijā kā līderis ieradās "Thrill Factory/ Tālava VBSS" sportists Mikus Strazdiņš. Trenera Olafa Lakuča audzēknis abas dienas iekļuva finālā, izcīnot otro un trešo vietu. Kopvērtējumā valmierietim nācās vienu vietu zaudēt un ierindoties augstajā otrajā vietā. Par uzvarētāju kļuva nīderlandietis Kevins van de Groendāls, kurš uzvarēja abas sacensību dienas.

Elites grupā vīriem no Latvijas sportistiem labāko sešiniekā iekļūt izdevās Edžum Treimanim ("Thrill Factory/ MŠA – Valmieras puikas") un Rihardam Veidem ("Rift Tangent/ MŠA – Valmieras puikas"). Treimanis ieņēma piekto, bet Veide sesto vietu.

M25+ amatieru konkurencē par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva sekmīgu sezonu aizvadošais "Matrix. BMX team Latvia" pārstāvis Viesturs Morozs. Vēl vienu uzvaru no latviešiem izcīnīja B15/16 grupas sportists Edvards Glāzers. "Thrill Factory/ Tālava VBSS" pārstāvis un trenera Olafa Lakuča audzēknis uzvarēja arī Norvēģijā, tādējādi savu pārsvaru tikai nostiprinot. Jāņem vērā, ka UEC Eiropas kausa kopvērtējums tiek vērtēts sākot no jauniešu B13/14 un G13/14 vecuma grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!