No piektdienas līdz svētdienai Francijā norisināsies UEC Eiropas BMX čempionāts junioru, jauniešu, amatieru un bērnu vecuma grupām. Mūsu valsti nozīmīgajās sacensībās pārstāvēs kopumā 65 sportisti, tostarp astoņi Latvijas izlases sportisti.

Tikai nepilnu nedēļu pēc lieliskā gaisotnē Mārupē aizvadītā Latvijas čempionāta BMX riteņbraukšanā, kopumā 65 Latvijas junioru, jauniešu, amatieru un bērnu vecuma grupu sportisti devušies uz Franciju, kur no piektdienas līdz svētdienai notiks UEC Eiropas čempionāts. Jāizceļ, ka elites grupu sportisti par kontinenta godalgām spēkiem mērosies 10. un 11. augustā Skotijā.

Latvijas jaunatnes izlases sastāvam, kurā iekļauti sportisti no 14 – 16 gadu vecumam, kvalificējās kopumā seši sportisti – Niks Rožukalns (Saldus BMX klubs "Ozolēni"/ AKSSC), Ronalds Rītiņš, Rolands Pommers (abi Ventspils "Spars"), Emīls Edvards Liberts un Mārtiņš Zadraks (abi "Mārupe"/ AKSSC) un Līva Lizete Glāzere ("Tālava/ VBSS"). Junioru konkurencē Latvijas izlases sastāvā iekļauti – Edvards Glāzers ("Tālava/ VBSS) un Filips Krists Rozītis ("BMX Rīga RRS"/ AKSSC).

Pirmie par godalgām cīņu uzsāks krūzeru grupu braucēji, kas sacensības uzsāks piektdien no pulksten 18:00 pēc Latvijas laika. Īpaši spraigas sportiskās cīņas trasē gaidāmas sestdien. Jau no pulksten 10:45 pēc Latvijas laika sāksies priekšsacīkstes jauniešu (13+) un amatieru grupās.

Junioru sacensības sestdien sāksies no pulksten 19:30, bet lielie fināli gaidāmi ap pulksten 21:00. Čempionāts noslēgsies svētdien, kad gaidāmas jaunāko grupu (līdz 12 gadu vecumam) sacensības, kurās kuplā skaitā tiks pārstāvēta arī Latvija. Pirmo priekšbraucienu sākums – plkst. 11:15. Video tiešraidē UEC Eiropas čempionātam iespējams sekot mājaslapā uec.ch.

2018. gada UEC Eiropas BMX čempionāta junioriem, jauniešiem, amatieriem, bērniem programma:

13.07., 18:00 – 21:30, Krūzeru sacensības
14.07., 10:45 – 21:30, Jauniešu, amatieru un junioru sacensības
15.07, 11:15 – 17:00, Jaunāko grupu sacensības

Latvijas izlases sastāvs:
Edvards Glāzers, Tālava/ VBSS, Juniori
Filips Krists Rozītis, BMX Rīga/ AKSSC, Juniori
Niks Rožukalns, Saldus BMX klubs Ozolēni/ AKSSC, B16
Ronalds Rītiņš, Ventspils Spars, B16
Rolands Pommers, Ventspils Spars, B16
Emīls Edvards Liberts, Mārupe/ AKSSC, B15
Mārtiņš Zadraks, Mārupe/ AKSSC, B14
Līva Lizete Glāzere, Tālava/ VBSS, G14

Ivo Lakučs – Latvijas BMX izlases galvenais treneris
Miks Puķītis – Latvijas jaunatnes BMX izlases galvenais treneris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!