Foto: Publicitātes foto

Vietu savās profesionālajās riteņbraukšanas komandās arī nākamajā sezonā saglabās gan Aleksejs Saramotins, gan Jānis Dakteris, kuri tādējādi pievienojušies Gatim Smukulim un Tomam Skujiņam, jo arī viņi darbavietu nākamajā sezonā nemainīs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jau iepriekš bija zināms, ka Smukulis arī nākamo sezonu pavadīs Krievijas komandā "Katjuša", būdams vienīgais Latvijas pārstāvis "Pro Tour" vienībās.

Saramotins turpinās pārstāvēt Šveices kontinentālo komandu "IAM Cycling", kurā nemainīgi startē kopš 2012.gada beigām.

Aizvadītā sezona 32 gadus vecajam Saramotinam bijusi pavērsieniem bagāta, jo viņš cīnījās ar traumām, kuras gūtas kritienu rezultātā. Rīdzinieka kontā ir uzvara augstākās kategorijas daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Burgos" posmā, kā arī divas otrās vietas Latvijas čempionātā. Lielā daļā pārējo sacensību Saramotins daudz darba veltīja, lai palīdzētu komandas biedriem.

Savukārt 23 gadus vecais Dakteris arī nākamajā sezonā pārstāvēs Luksemburgas komandu "Differdange-Losch".

Aizvadot savu līdzšinējās karjeras labāko sezonu, Dakteris iekrāja trīs uzvaras otrās kategorijas velobraucienu posmos. Latvietis arī izcēlies ar aktīvu sniegumu augstākās kategorijas velobraucienā Luksemburgā, kur kopvērtējumā jauno braucēju ieskaitē tika gūta septītā vieta.

Aizvadītajā sezonā Smukulis koncentrējās un savu pamatdarbu - palīdzēt komandas līderiem būt labākās pozīcijās pirms izšķirošajiem momentiem lielajos pasaules velobraucienos, tostarp "Tour de France". Paša latvieša statistikā arī trešā vieta augstākās kategorijas Norvēģijas velobrauciena posmā, Latvijas čempiona tituls individuālajā braucienā, kā arī bronza grupas braucienā. Smukulis sevi apliecinājis arī atrāvienos vairākos augstākās kategorijas velobraucienos, tostarp "Eneco Tour".

Tāpat ziņots, ka ASV bāzētajā kontinentālajā komandā "Hincapie Sportswear" turpinās braukt pagājušā gada valsts labākais riteņbraucējs Skujiņš.

Nupat aizvadītā sezona Skujiņam bija pirmā šajā komandā, un lielāko sasniegumu viņš guva jūnijā, kad triumfēja Kanādā notikušā "Tour de Beauce" velobrauciena (UCI kat.2.2) kopvērtējumā.

Tāpat jau ziņots, ka "Vaiano - Fondriest" komandā turpinās sacensties strauji progresējošā Latvijas sieviešu riteņbraucēja Lija Laizāne.

Sportiste sekmīgi tika galā ar pirmo gadu profesionāles statusā, izcīnot arī trešo vietu UCI kategorijas velobraucienā Francijā. Pasaules čempionātā Laizānei 26.vieta individuālajā braucienā, bet Latvijas čempionātā tika gūta trešā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!