Foto: Publicitātes foto

Sestdien Smiltenes novada Silvas BMX trasē tika aizvadīts "SMScredit.lv BMX čempionāta" trešā posma sacensībās, kurās startēja 283 dalībnieki un par uzvarētāju elites – junioru vīru grupā kļuva Kristers Lejiņš, vēsta organizatori.

Smiltenes novadā esošā Silvas trase ir viena no senākajām BMX būvēm, kur vēl ar vien norisinās Latvijas mēroga sacensības. "SMScredit.lv BMX čempionāta" trešajā posmā kopumā startēja 283 dalībnieki, kas ir Smiltenes posma rekords pēdējo 15 gadu laikā. Sportistu vidū bija riteņbraucēji ne vien no Latvijas, bet arī Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas.

Elites un junioru apvienotajā vīru grupā, nestartējot vairākiem favorītiem, priekšbraucienos dominēja tālavietis Kristers Lejiņš un "Mārupes" kluba braucējs Elvis Puroms, tiekot pie trijiem panākumiem. Pirmās divas uzvaras priekšbraucienos izcīnīja arī rīdzinieks Viesturs Morozs, bet trešajā braucienā ātrākais bija mājinieks Jānis Ērglis. Tikmēr Morozs piedzīvoja smagu kritienu, no tālākām cīņām izstājoties. Pusfinālā uzvarēja Lejiņš un Puroms, bet no latviešiem finālā iekļuva arī Kristaps Virskulis un Jānis Ērglis. Izšķirošajā braucienā jau no starta līderpozīcijas izkaroja bijušais pasaules junioru vicečempions Lejiņš, kurš arī kļuva par posma uzvarētājs. Otrajā vietā finišēja Elvis Puroms, bet trešais palika krievu sportists Artjoms Bojarovs.

Kristers Lejiņš pēc izcīnītās uzvaras: "Savus braucienus vairāk vai mazāk vērtēju normāli. Šī diena nemaz nebija tik viegla kā sākumā varēja likties. Latvijā sportiskais līmenis ir ļoti audzis, jo jebkurās sacensībās var jebkurš cīnīties par uzvaru. Smiltenes trase pirms šīs dienas sacensībām likās viegla, tomēr šoreiz bija daudz kritieni. Mani turpmākie mērķi sezonā būs labi sagatavoties Eiropas un pasaules čempionātiem."

M17+ amatieru grupā aizraujošā cīņā pārāks pār konkurentiem bija Martinas Makaras, bet galvenais favorīts Kristaps Konrāds sacensības noslēdza trešajā pozīcijā. G14+ meiteņu grupā viss goda pjedestāls tika Latvijas meitenēm. Uzvarēja Vineta Pētersone, otrā bija Vanesa Buldinska bet trešā madoniete Lelde Šuma. Krūzeru grupās pie panākumiem tika ventspilnieks Kristaps Ezītis un jelgavnieks Alvis Lanso. B16 jauniešu konkurencē tikmēr nepārspēts palika Helvijs Babris, kuram sekoja mājinieks Kārlis Brikmanis.

B15 jauniešu konkurencē uzvarēja Mikus Strazdiņš, B14 grupā triumfs Tomasam Švabam. Tikmēr B13 un B12 zēnu grupās nepārspēti palika Edvards Glāzers un Ronalds Rītiņš. Spraigas cīņas bija arī jaunākajās vecuma grupās.

Jau svētdien Smiltenē tiks aizvadīts BMX klubu komandu čempionāts, kurā sacentīsies visdažādāko vecumu braucēji ne vien no Latvija, bet arī apkārtējām valstīm.

SMScredit.lv BMX čempionāta kalendārs:
14. jūnijs – Madona
28. jūnijs – Valmiera
16. augusts – Rīga
23. augusts – Vecpiebalga
13. septembris - Ventspils

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!