Foto: Publicitātes foto
Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "One Pro" vienības svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain" ("Baltijas ceļš") (UCI kat.2.2) kopvērtējumā.

Svētdien sacensību trešajā - pēdējā - posmā riteņbraucēji veica 160 kilometrus no Panevēžas līdz Viļņai, kur uzvaru izcīnīja vācietis Jonass Bokelohs ("Brandenburg"). Uzvarētājs finišu sasniedza pēc trim stundām, 42 minūtēm un četrām sekundēm.

Šī posma labākais braucējs tika noskaidrots sprints finišā, kur Bokelohs pārspēja igauni Martinu Lāsu ("Illuminate") un Liepiņu.

Posma sākuma daļā izveidojās atrāviens, kas gan visai ātri tika likvidēts. Vēlāk sekoja nākamais atrāviens, kurā iesaistījās pieci sportisti. Viņu vidū nebija neviens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru. Starpfinišos ne Liepiņš, ne lietuvietis Ramūns Navardausks pie punktiem netika, bet "bēgļi" tika panākti deviņus kilometrus pirms finiša. Visas distances laikā Latvijas komanda sargāja savu līderi Liepiņu, tāpat patiesi lielisku darbu paveica otra pašmāju vienība "Evelo".

Pēdējos kilometros neviens no braucējiem nespēja iegūt vērā ņemamu pārsvaru un uzvarētāja liktenis noskaidrojās finiša spurtā, uzvaru gūstot Bokeholam.

Vēl noslēdzošajā etapā desmito vietu ieguva Māris Kalveršs no "Evelo" komandas.

Savukārt Māris Bogdanovičs no "Amore&Vita-Prodir" komandas svētdien bija 20. vietā, Andžs Flaksis no "Holowesko-Citadel p/b Arapahoe Resources" vienības bija 32. pozīcijā, kamēr Ēriks Toms Gavars bija 47.vietā. Vēl no Latvijas pārstāvjiem Kaspars Serģis bija 54., Ģirts Vēvers 56., Andris Vosekalns 71., Ivo Viļumovs 97. un Arvis Sprūde 100. pozīcijā.

Noslēgumā pēc prologa un trim posmiem par šī velobrauciena uzvarētāju tika kronēts tieši Liepiņš, kurš par deviņu sekunžu tiesu apsteidza pazīstamo lietuvieti Ramūnu Navardausku ("Bahrain-Merida"), kamēr trešais bija igaunis Gerts Jēērs.

Latvijas izlase izcīnīja uzvaru arī komandu vērtējumā.

Sacensības sākās Igaunijā, prologā trešo vietu izcīnot Flaksim, bet pirmajā posmā otrajam finišējot Liepiņam, kurš jau sestdien Siguldā otrajā etapā izcīnīja uzvaru.

Šī gada velobrauciena mērķis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadē bija vienot visas trīs Baltijas valstis caur augsta līmeņa riteņbraukšanas sacensībām.

Pērn par šī velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Norvēģijas riteņbraucējs Hermans Dāls, bet otrais bija latvietis Māris Bogdanovičs. Tieši viņš ir pēdējais Latvijas riteņbraucējs, kuram izdevies uzvarēt "Baltic Chain" kopvērtējumā, jo dobelnieks bija labākais 2016. gadā, kad sacensības notika tikai Lietuvā.

Pirmais Baltijas daudzdienu velobrauciens notika 1955. gadā, bet šī tradīcija pārtrūka pēc 1987. gada. Savukārt sacensības pēc visu trīs Baltijas valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu kopīga memoranda, tika atjaunotas 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!