Foto: PA Images/Scanpix/LETA
"Ovo Energy Tour of Britan" daudzdienu velobrauciena sestajā posmā 168,3 kilometru garajā un kāpumiem bagātajā distancē uzvaru izcīnīja "Sky" komandas riteņbraucējs Vauts Pūlss. Emīls Liepiņš bija līderu vidū līdz pēdējam kāpumam, finišējot cienījamajā 25. vietā.

Britu tūre piektdien turpinājās ar ļoti nopietnu pārbaudījumu, kas varēja viest izmaiņas kopvērtējuma vadībā. 168.3 kilometru garajā distancē tika iekļauti virkne stāvu un pagaru kāpumu, kā arī nobraucienu. Arī pēdējie kilometri veda četrus kilometrus garā kalnā augšā.

Pirmajos 30 kilometros sportistus sagaidīja spēcīgs sānu vējš. Lielā grupa sadalījās. Liepiņš, tāpat kā lielākā daļa vadošo favorītu, bija priekšā. Turpinājumā līderu vidū notika kritiens, kurā cieta gan kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs no "LottoNL Jumbo", gan arī vēl viens no favorītiem Žiljēns Alafilips. Vadošā grupa pēc šī kritiena samazināja tempu un drīz vien klāt piebrauca arī sekotāju grupa.

Galvenie notikumi par uzvaru posmā risinājās finiša kāpumā. Jau 15 kilometrus pirms tā notika ļoti spraiga cīņa par pozīciju vadošās grupas priekšā, jo vadošās komandas centās pēc iespējas labākā pozīcijā nogādāt savus līderus. Starp līderiem pie kalna piebrauca arī Emīls Liepiņš. Kāpuma laikā dobelnieks bija spiests atpalikt no vadošās grupiņas, tomēr, nedaudz atjaunojis spēkus, cīnījās par pēc iespējas augstāku vietu līdz pat finiša līnijai.

Par posma uzvarētāju kļuva nīderlandietis Vauts Pūlss, kurš distancē pavadīja 4 stundas 1 minūti un 51 sekundi. Tikai divas sekundes viņam zaudēja "Quick Step – Floors" vienības līderis kalnu etapos Žiljēns Alafilips, kuram otrā vieta. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa brits Hjū Kārtijs ("EF Education First – Drapac p/b Cannondale"), kurš Pūlsam zaudēja 12 sekundes.

Emīls Liepiņš, kurš apliecināja savas universālās spējas sasniegt atzīstamu rezultātu kā sprinta, tā arī kalnu etapos, finiša līniju šķērsoja 25. vietā starp 111 finišu sasniegušajiem sportistiem. Dobelnieks finišēja 58 sekundes aiz uzvarētāja, esot labākais starp savas vienības sportistiem.

Kopvērtējumā par jauno līderi kļuvis Alafilips, no kura par 17 sekundēm atpaliek Pūlss. Liepiņš veicis deviņu vietu kāpumu un tagad ir 31. No līdera latvietis atpaliek par 5 minūtēm un 48 sekundēm.

Velobrauciena priekšpēdējā posmā, kas gaidāms sestdien, tiks veikta 215 kilometru gara distance bez lieliem kāpumiem tās laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!