Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas vadošajiem riteņbraucējiem Emīls Liepiņš pievienojies UCI kontinentālajai komandai "WB Aqua Protect Veranclassic", kas bāzējas Beļģijā, apstiprinājusi Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Latvijas šosejas riteņbraucējs Liepiņš līgumu ar beļģu vienību noslēdzis uz nākamo sezonu, bet "WB Aqua Protect Veranclassic" sastāvā latvietim būs iespēja startēt tādos slavenos viendienas velobraucienos kā "Parīze-Rubē" un Flandrijas tūrē.

Jau ziņots, ka dienu pirms "Ovo Energy Tour of Britain" daudzdienu velobrauciena, kas risinājās septembra sākumā, Liepiņš saņēma ziņu, ka nākamgad viņa iepriekšējā komanda "One Pro" vairs nebūs UCI kontinentāla vienība, tādēļ bija skaidrs, ka dobelniekam jāmeklē cita komanda.

"WB Aqua Protect Veranclassic" ir saglabājusi profesionālo kontinentālo statusu, un tas dos iespēju turpmāk startēt pasaules tūres velobraucienos.

Komandas sastāvā iekļauti desmit beļģu riteņbraucēju, kā arī pa vienam Luksemburgas un Igaunijas sportistam. Komandas komplektācija vēl nav noslēgusies.

Šajā sezonā Liepiņš izcīnīja kopumā piecas uzvaras, no kurām prestižākā bija triumfs Beļģijas viendienas velobraucienā "Market Heistse Pijl" (UCI kat.1.1).

"Esmu ļoti priecīgs, ka izdevies noslēgt pilnvērtīgu līgumu ar profesionālu kontinentālo komandu," LRF mājaslapā citēts Liepiņš. "Īpaši tādēļ, ka situācija pasaules riteņbraukšanā ir smaga. Ļoti daudzi braucēji ir darba meklējumos. "WB Aqua Protect Veranclassic" vienību pazīstu samērā labi. Esmu startējis virknē sacensību, kurās piedalījušies arī šīs komandas riteņbraucēji. Zinu, ka šeit ir ļoti laba struktūra, un, parakstot līgumu, vienojāmies, ka es būšu komandas līderis, nevis tipisks palīgs citiem. Nākamajā gadā ļoti vēlos izcīnīt vismaz no trīs līdz sešām profesionālajām uzvarām. Plānotais sacensību kalendārs ir ļoti labs."

Pirms došanās uz "One Pro" komandu Liepiņš pārstāvēja "Rietumu Banka-Rīga" vienību, bet pēc tam karjeru kā stažieris turpināja "Delko Marseille Provence KTM" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!