Latvijas šosejas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs savu profesionālo karjeru turpinās Francijas kontinentālajā komandā "Interpro Cycling academy", kas ir reģistrēta Japānā.

Kā informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF), vienošanās panākta uz vienu sezonu.

Aizvadītajā sezonā Bogdanovičs pirmo reizi pārstāvēja ārvalstu komandu, startējot Albānijā reģistrētas itāļu komandas "Amore & Vita - Prodir" rindās. Viņš šogad uzrādīja sesto ātrāko laiku Latvijas čempionāta grupas braucienā, kā arī piedalījās vairākās UCI Pasaules tūres sacensībās.

Gaidāmajā sezonā "Interpro Cycling academy" startēs UCI Pasaules tūres 1.HC un 2.HC kategoriju sacensībās Eiropā, Ziemeļamerikā, Austrālijā, kā arī Āzijā. Bogdanovičs jaunās vienības sastāvā būs izteikts sprinteris.

"Vēlos teikt lielu paldies manam draugam un ļoti labam riteņbraucējam Emīlam Liepiņam, kurš palīdzēja jaunas komandas meklējumos," LRF citēts Bogdanovičs. "Aizvadītā sezona nebija no manām labākajām, tādēļ esmu patiesi gandarīts, ka man tiek dota iespēja sevi apliecināt tik labā komandā kā "Interpro Cycling academy". Šī ir jauna un ambicioza vienība. Tās mērķos 2020. gada sezonā ietilpst pārcelšanās un profesionālo kontinentālo līmeni."

Bogdanovičs vēlas cīnīties par augstiem rezultātiem.

"Jaunās vienības sastāvā cīnīšos par augstākajiem rezultātiem grupas finiša spurtos un sev parocīgās viendienas sacensībās. Pirmā kopējā treniņnometne gaidāma janvāra mēnesī Spānijā, bet sacensību sezonu sākšu Austrālijā, kur startēšu prestižajā "Herald Sun Tour" velobraucienā. Vienlaikus, vēlos teikt lielu paldies "Amore & Vita - Prodir" komandai par pausto uzticību un dotajām iespējām šajā gadā," pauda riteņbraucējs."

Aizvadītajā sezonā "Interpro Cycling academy" sastāvā tika iekļauti 17 sportisti no Japānas, ASV, Meksikas, Spānijas, Norvēģijas, Eritrejas, Francijas un Lielbritānijas. Sezonas līderis šajā gadā bija ASV sportists Aleksejs Vermelens, kurš karjeras laikā pārstāvējis arī pasaules tūres komandu "LottoNL-Jumbo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!