Foto: AFP/Scanpix

Vācijas riteņbraucējs Tonijs Martins no "Etixx - Quick Step" komandas otrdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" ceturtajā posmā, pārņemot vadību arī sacensību kopvērtējumā.

Martins otrdien uzvarēja 223,5 kilometru garajā distancē, finišu sasniedzot vienatnē. Trīskārtējais pasaules čempions individuālajā braucienā izšķirošo izrāvienu veica 3,3 kilometrus pirms finiša, kā rezultātā viņš par trīs sekunžu tiesu apsteidza savu tautieti Jonu Degenkolbu ("Giant - Alpecin") un slovāku Peteru Saganu ("Tinkoff - Saxo").

Pateicoties panākumam šajā posmā, Martinam izdevies pārņemt arī velobrauciena kopvērtējuma vadību, nu jau par 12 sekundēm apsteidzot 2013.gada čempionu britu Kristoferu Frūmi no "Sky" vienības, kurš bija līderis pirms otrdien notikušā posma.

Šajā posmā viņš bija tikai 17.pozīcijā.

Zīmīgi, ka pirmo reizi kopš 1992.gada "Tour de France" velobraucienam četru posmu laikā bijuši četri dažādi kopvērtējuma līderi.

Savukārt trešais joprojām ir amerikānis Tīdžejs van Garderens (BMC), no vācieša atpaliekot par 25 sekundēm.

Jau vēstīts, ka pirmdien velobraucienu skāra masveida kritiens, kurā iekļuva aptuveni 20 riteņbraucēji. Tas pat uz desmit minūtēm lika apturēt sacensības, jo visi mediķi bija iesaistīti palīdzības sniegšanā cietušajiem.

Pēc pirmdien notikušā posma no sacensībām nolēma izstāties kopvērtējuma līdera godā pabijušais Šveices riteņbraucējs Fabians Kančellāra.

"Tour de France" velobrauciens norisināsies līdz 26.jūlijam, sacīkstēm noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes notiek 102.reizi.

Latvija šajā velobraucienā netiek pārstāvēta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!