Foto: DELFI
Svētdien, 10.augustā, "DPA Cycling Team" velobraucējs Matīss Preimanis ierindojās 38.vietā Pasaules kausa kalnu riteņbraukšanas krosā sestajā posmā ASV, Vindhemā, portālu "Delfi" informē komandas pārstāve Kristīne Tjarve.

Preimanis distance devās ar 56. kārtas numuru. Kopumā bija jāveic 7 apļi, katrs 5.1 km garš un 300 metri starta aplis. Pasaules kausa ASV posmā kopā startēja 100 vīru elites grupas braucēji. 

Starts Matīsam izdevās labs, kā rezultātā viņš uzreiz pakāpās par vismaz 20 pozīcijām, bet kopvērtējumā finišēja 38.vietā, izcīnot 30 UCI punktus. Pēdējā aplī Matīsam bija septiņpadsmitais labākais apļa laiks.

"Sacensības bija diezgan grūtas, jo bija jābrauc septiņi apļi, kaut arī līdz pat svētdienai bija informācija par sešiem apļiem. Sacensību trase sastāvēja no liela kalna, kas nozīmē, ka deviņas minūtes bija jāminas kalnā augšā, bet atlikušās sešas minūtes tehnisks nobrauciens uz leju. Visu sacensību laiku centos turēt augstu tempu. Man izdevās labs starts, ar ko esmu apmierināts, no savas puses izdarīju visu, kas šodien bija manos spēkos. Priecājos par saviem 30 punktiem, kas man dos iespēju kopējā rangā pakāpties vēl par pāris pozīcijām," par sacensībām stāsta Matīss Preimanis.

Komandas "DPA Cycling Team" treneris Primožs Štrancars, kurš Pasaules kausa posmā bija kopā ar Matīsu, stāsta: "Manuprāt šodienas sacensību distance nebija ļoti piemērota Matīsam, jo viņš ir spēcīgs tehniskajos nobraucienos un dinamiskākam trases reljefam. Kaut arī "Windham" trase sastāvēja no gara kalna un pietiekami ātra nobrauciena, Matīss parādīja visas savas zināšanas un spējas sacensību gaitā. Mūsu braucējs bija ļoti koncentrējies savam mērķim. Man prieks, ka pēdējā aplī Matīss uzrādīja 17. labāko laiku. Viņš cīnījās visu laiku, bet pēdējā aplī izspieda visu maksimumu, pakāpjoties par divām pozīcijām uz augšu. Esmu apmierināts ar Matīsa sniegumu Pasaules kausa posmos Kanādā un ASV, tajā pašā laikā jādomā par Pasaules čempionātu, kas jau pēc mēneša notiks Norvēģijā, atlikušas tikai četras nedēļas, lai uzlabotu Matīsa sniegumu."

Sestajā Pasaules kausa posmā kalnu riteņbraukšanā krosā pirmo trijnieku ieņēma Eiropas pārstāvji:  uzvaru izcīnīja Šveices braucējs Nino Šurters, atstājot aiz sevis vienu no šīs disciplīnas līderiem Džulijenu Absalonu (Francija) un Lukas Flukigers (Šveice).

Līdz sezonas beigām Matīsam paredzēts starts vairākās starptautiskās sacensībās un dalība Pasaules čempionātā Norvēģijā septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!