Foto: AFP/Scanpix

Vietējais favorīts Toms Dumolins piektdien izcīnīja uzvaru Nīderlandē notikušajā prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" pirmajā posmā, kurā sportisti veica individuālo braucienu.

"Giant - Alpecin" komandu pārstāvošais Dumolins 9,8 kilometru distanci Apeldornas pilsētā veica 11 minūtēs un trijās sekundēs, sagādājot savai vienībai pirmo uzvaru šogad.

Otro vietu posmā ieņēma slovēnis Primožs Rogličs ("LottoNL - Jumbo"), kuram fiksēts tāds pats rezultāts kā Dumolinam, bet sešas sekundes atpalika trešo vietu ieņēmušais Andrejs Amadors ("Movistar") no Kostarikas.

Trīs nedēļu sacīkstes ievadā Nīderlandē tiks aizvadīti pirmie trīs posmi. Dumolins ir individuālo braucienu speciālists, bet uz uzvaru kopvērtējumā viņš nepretendēs.

"Šodien neaizvadīju savu labāko individuālo braucienu, tomēr tas arī nebija sliktākais," pauda Dumolins, kuru pēc sacensībām apsveica arī Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs.

Kā zināms, cits individuālo braucienu speciālists Fabians Kančellāra no "Trek" komandas "Giro d'Italia" priekšvakarā saķēra gripu. Viņš tāpat gan piektdien izgāja uz starta, izcīnot astoto vietu.

No sacensību favorītiem piektdien sekmīgākais bija 2013. gada čempions itālis Vinčenco Nibali ("Astana"), kurš Dumolinam zaudēja 19 sekundes. Vēl spānis Alehandro Valverde ("Movistar") atpalika par 24 sekundēm, bet spānis Mikels Landa ("Sky"), kurš nav labākais individuālo braucienu veicējs, ieguva 40 sekunžu deficītu.

Pēc Nīderlandes sportistus Itālijā sagaidīs daudz kalnaināki maršruti. Līdz sacensību noslēgumam 29. maijā riteņbraucēji piestās arī Šveicē un Francijā.

Pērn "Giro d'Italia" triumfēja spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161. pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!