Foto: AFP/Scanpix
Nīderlandes riteņbraucējs Toms Dumulēns ("Sunweb") svētdien pēdējā posmā nodrošināja triumfu prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" kopvērtējumā.

Pirms 29,3 kilometrus garā noslēdzošā, 21. posma, kurā sportisti veica individuālo braucienu no Moncas sacīkšu trases līdz slavenajai Milānas katedrālei, Dumulēns bija 53 sekundes aiz kolumbieša Nairo Kvintanas. Tieši Dumulēns ir individuālo braucienu eksperts un noslēgumā jau apsteidza Kvintanu par 31 sekundi.

Dumulēns bija līderis no devītā līdz 19. posmam, tomēr divas dienas pirms sacīkšu beigām viņu apsteidza 2014. gada sacensību čempions Kvintana.

Dumulēns kļuvis par pirmo Nīderlandes riteņbraucēju, kurš triumfējis Itālijas daudzdienu tūrē un trešo vēsturē, kurš uzvarējis kādā no trim prestižākajiem velobraucieniem.

Tikmēr Kvintana divreiz ir bijis otrais "Tour de France" velobraucienā un šogad cerēja tikt pie sportistu reti iespētās dubultuzvaras Itālijā un Francijā.

Svētdienas etapā labākais bija Dumulēna tautietis Joss van Emdens ("LottoNL-Jumbo"), kuram "Sunweb" komandas braucējs piekāpās par 15 sekundēm.

Savukārt trešais bija BMC itāļu braucējs Manuels Kvindziato, bet Kvintana posmā ieņēma 27. vietu, atpaliekot par minūti un 39 sekundēm.

Kopvērtējumā aiz Dumulēna un Kvintanas trešajā vietā sekoja itālis Vinčenco Nibali ("Bahrain Merida"), uzvarētājam piekāpjoties vien par 40 sekundēm.

"Tas ir sapnis. Kad šķērsoju finiša līniju, cilvēki teica, ka esmu uzvarējis, bet biju pārbijies [gaidot Kvintanas finišu]," pauda čempions. "Biju stiprs, man veicās un viss šoreiz sakrita."

Itālijas tūre šogad risinājās simto reizi vēsturē, Latvijas sportistiem tajā nepiedaloties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!