Foto: AP/Scanpix
Ceturtdien īpaši sasauktā preses konferencē Edinburgā par aiziešanu no profesionālā sporta ir paziņojis slavenais britu riteņbraucējs, seškārtējais olimpiskais čempions sers Kriss Hojs, vēsta ārzemju aģentūras.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Hojs piedalīsies 2014. gada Sadraudzības valstu spēlēs, kas notiks viņa dzimtenē Skotijā, Glāzgovā, turklāt velodromā, kas nosaukts viņa vārdā, taču sportists izteicies, ka no sporta aiziet pavisam.

"Es oficiāli izziņoja aiziešanu no sporta. Tas nav lēmums, ko es pieņēmu ātri un viegli, bet zinu, ka tas ir pareizi," saka 37 gadus vecais Hojs. "nekas man nesagādātu lielāku prieku kā sacensties Glāzgovā, taču negribu startēt tikai "ķeksīša pēc". Objektīvi skatoties, es sevi izliku pilnībā Londonas olimpiskajās spēlēs. Tagad pienācis laiks jaunajiem sportistiem saprast, kā tas ir - sacensties savu skatītāju priekšā."

Kriss Hojs savas karjeras laikā vairākkārt kļuvis par pasaules čempionu dažādās velotreka disciplīnās, un izcīnījis zelta medaļas trijās olimpiskajās spēlēs - 2004. gadā Atēnās, 2008. gadā Pekinā un pērn Londonā. 2000. gada Olimpiādē Sidnejā Hojs ieguva sudraba medaļu komandu sprintā. Tādējādi Hojs ar septiņām izcīnītām medaļām ir veiksmīgakais britu olimpietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!