Foto: AFP/Scanpix

Par prestižā Spānijas daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" 13.posma uzvarētāju piektdien kļuvis jaunais franču riteņbraucējs Vorens Bargo no "Argos-Shimano" komandas.

Sportisti šajā posmā mēroja 169 kilometru garu distanci un 21 gadu vecais Bargo bija viens no desmit riteņbraucējiem, kuriem posma vidusdaļā izdevās atrauties no lielās grupas.

Finiša spurts vislabāk padevās Bargo, bet septiņas sekundes aiz viņa finišēja itālis Rinaldo Nočentīni ("AG2R La Mondiale") un nīderlandietis Bauke Molema ("Belkin").

Kopvērtējuma līderis Vinčenco Nibali no Itālijas ("Astana") šajā posmā no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 43 sekundes, taču saglabā līdera godu. Otrajā vietā kopvērtējumā ar 31 sekundes atpalicību ir Nikolass Ročs no Īrijas ("Saxo-Tinkoff"), bet vēl par 15 sekundēm atpaliek spānis Alehandro Valverde ("Movistar").

Šogad "Vuelta Espana" nepiedalās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

"Vuelta Espana" noslēgsies 15.septembrī, kad braucēji būs veikuši pēdējo, 21.posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!