Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs svētdien finišēja septītajā vietā ASV čempionāta posma otrās dienas sacensībās, kas norisinājās Soltleiksitijā. Par uzvarētāju prestižajā AA Pro grupā kļuva Korbens Šarrahs. Kopvērtējumā latvietis šobrīd ieņem otro pozīciju, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jau vēstījām, ka Māris Štrombergs sestdien izcīnīja uzvaru ASV čempionāta posma pirmās dienas sacensībās Soltleiksitijā, kas viņam bija trešais panākums pēc kārtas. Svētdien tika aizvadītas otrās dienas sacensības.

"AA Pro" grupā, kur startēja arī valmierietis Štrombergs, kopumā piedalījās 26 sportisti. Mārim izdevās sekmīgi pārvarēt kvalifikācijas braucienus, kā arī ceturtdaļfinālu un pusfinālu, tādējādi iekļūstot lielajā finālā. Tajā Latvijas sportists šoreiz finišēja septītajā vietā. Par uzvarētāju kļuva Korbens Šarahs, otrajā un trešajā vietā atstājot Konoru Fīldu, kā arī Stīvenu Kiseru.

ASV čempionāta sezonas kopvērtējumā divkārtējais Olimpiskais čempions šobrīd ieņem otro vietu ar 1437 punktiem. Tikmēr līderis ar 1518 punktiem joprojām ir austrālietis Sems Vilobijs, kuram Štrombergs tieši pēdējos posmos ir strauji pietuvojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!