Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc kritiena treniņā komā nokļuvis Nīderlandes BMX riteņbraucējs Jelle van Gorkoms, kurš 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu.

Negadījums ar 27 gadus veco sportistu noticis nacionālajā sporta centrā.

"Pēc incidenta Jelle van Gorkoms tika nogādāts slimnīcā. Viņam ir lauztas ribas, lūzums sejā, kā arī galvaskausā un bojātas aknas, liesa un nieres," teikts vietējās riteņbraukšanas federācijas paziņojumā. "Šobrīd viņš ir komas stāvoklī."

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs van Gorkoms palika vienīgi aiz amerikāņa Konora Fīldsa. Tāpat viņš tika pie sudraba 2015.gada pasaules čempionātā.

Zīmīgi, ka komā Nīderlandes riteņbraucējs nokļuvis jau otro reizi dzīvē, 2012.gadā pēc smaga negadījuma šādā stāvoklī pavadot trīs dienas.

Šis ir otrais šausminošais negadījums ar augstākā līmeņa BMX riteņbraucēju salīdzinoši neilgā laikā, jo 2016.gada septembrī pēc kritiena treniņā daļēji paralizēts palika pazīstamais austrālietis Sems Vilobijs, kurš pie sudraba medaļas tika 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Vilobijs joprojām ir paralizēts zem jostas vietas, bet tas viņam neliedza nesen aizvadītajā Jaungada naktī apprecēties ar savu ilggadējo draudzeni.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!