Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu Smiltenē svētdien turpināsies pašmāju lielākais riteņbraukšanas sacensību seriāls - SEB MTB maratons. Dalību seriāla piektajā posmā "Skandi motors" distancē apstiprinājuši tādi Latvijā pazīstami riteņbraucēji kā – Arnis Pētersons, Matīss Preimanis, Pēteris Janevics un Andris Vosekalns.

SEB MTB maratona 2015. gada sezonas šobrīd jau atrodas savā otrajā pusē. Aizvadīti četri no septiņiem seriāla posmiem. Katrs nākamais posms var ieviest korekcijas kopvērtējuma rezultātos gan "Skandi motors", gan arī "Virši – A" distanču individuālajos un komandu rezultātos.

Jau šo svētdien SEB MTB maratons turpināsies Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimtenē – Smiltenē. Visas dienas garumā ap 2000 dalībnieku no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas ņems dalību kādā no četrām organizatoru piedāvātajām distancēm. "Skandi motors", "Virši – A", "Mammadaba" veselības, vai "Herrkuless" bērnu braucienos.

"Skandi motors" distancē savu dalību Smiltenes posmā apstiprinājuši liela daļa vadošo Latvijas kalnu riteņbraucēju. Smiltenē redzēsim šī gada Latvijas čempionu MTB XCO krosā un pasaules kausa izcīņas U23 vecuma grupas kopvērtējuma 15. vietā esošo Arni Pētersonu. "ZZK/ Cēsis" komandas braucējam lielāko konkurenci sola sagādāt "Sportlife Cycling team" un "Rietumu – Delfin" sportisti. Smiltenē startēs iepriekšējo gadu Latvijas čempions MTB XCO krosā Matīss Preimanis, kā arī Pēteris Janevics un Oskars Muižnieks (visi "Sportlife Cycling team"). Favorītu pulkā Smiltenes posmā jāmin arī "Rietumu – Delfin" vienības sportisti – Andris Vosekalns un Dmitrijs Sorokins. Nedrīkst aizmirst arī šī gada Latvijas čempionu MTB maratonā Raivi Zīmeli ("MySport"). Tāpat ar augstu rezultātu pārsteigt var arī citi sportisti. Komandu vērtējumā līderpozīcijās pašlaik atrodas "Rietumu – Delfin" vīri, kuriem seko "Sportlife Cycling team" un "ZZK" vienības.

Sieviešu elites grupā Smiltenē galvenā cīņa par uzvaru solās būt starp Leldi Ardavu ("Rietumu – Delfin") un Katrīnu Jaunslavieti ("Ebike Machine"). Pagaidām labāk veicies Leldei, tomēr pēdējā laikā vēl lielāku progresu piedzīvojusi arī Katrīna, kura būs gatava pacīnīties par pirmo uzvaru šogad. Abām latvietēm gan varētu būt jārēķinās ar Igaunijas riteņbraucēju un pagājušā gada čempioni Grētu Steinburgu. Otrajā vietā kopvērtējumā pagaidām ir "Sportlife Cycling team" braucēja Ingrīda Šmite, kura arī var pacīnīties ne tikai par iekļūšanu labāko trijniekā.

Spraiga un grūti prognozējama cīņa solās būt "Virši – A" distancē. Šeit favorīta lomā Smiltenē būs kopvērtējuma līderis Nauris Zviedris. "Volkswagen – Veloprofs.lv" komandas sportists uzvaru svinēja Vietalvas posmā, pēc kura arī pārņēma vadību kopvērtējumā. Divas uzvaras (Cēsis – Valmiera un Siguldas posmos) guvis viņa komandas biedrs Gints Jakovels, kurš kopvērtējumā ir ceturtais, bet Smiltenes trasē arī būs viens no galvenajiem pretendentiem cīņā par uzvaru.

Otrajā un trešajā pozīcijā šobrīd ir divi "MySport Veikals" komandas sportisti – Lauris Purniņš un Raimonds Bricis. Abi gana stabili aizvadījuši visus četrus posmus, katrs kāpjot arī uz goda pjedestāla. Pie pirmās uzvaras šosezon Abulas upes krastos ieskautajā pilsētā centīsies tikt piektajā vietā esošais "Sportlife" vienības brauciens Jānis Bērziņš, kurš kopvērtējumā pašlaik ir piektais. Komandu vērtējumā līderi pašlaik ir "Volkswagen – Veloprofs.lv", kam seko "MySport Veikals" un "Sportlife Cycling team" vienības.

Sieviešu konkurencē mājas trasē nopietns spēks solās būt kopvērtējuma līdere Rūta Brakovska. Smiltenietei jācīnās būs ar Ievu Strēli, Lāsmu Ozolu un citām sportistēm. Lai arī iepriekšējā pieteikšanā Smiltenes posmam ir noslēgusies, tomēr reģistrēties būs iespējams arī uz vietas no 09:00 rītā pie tirdzniecības centra "Top".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!