Foto: Agnis Melderis
Svētdien Itālijas pilsētā Darfo Boario Terme notiekošajā Eiropas čempionātā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā sacensības aizvadīs Latvijas izlases sportisti – Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Sākotnēji šī gada Eiropas čempionāta norise MTB XCO krosā un MTB eleminatorā tika paredzēta Turcijā, bet drošības apstākļu dēļ sacensības tika pārceltas. Čempionāta rīkošanu uzņēmās Itālijas pilsētiņa Darfo Boario Terme. Četru dienu garumā par čempiona tituliem elites, U23 un junioru grupās spēkiem mērosies 383 dalībnieki no 35 valstīm. Sacensību rīkotāji salīdzinoši neilgā laikā sagatavojoši jaunu un reizē arī sarežģītu trasi, kurā iekļauti ļoti stāvi nobraucieni, kāpumi, kā arī virkne citu pārbaudījumu, kas no sportistiem prasīs augstu tehnisko sagatavotību.

Latvijas izlases sastāvā startēs divi šobrīd labākie mūsu valsts kalnu riteņbraucēji – Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons. Blūms startēs U23 vecuma grupā, bet Pētersons būs dalībnieku vidū elites grupā. Abi "ZZK" komandu pārstāvošie sportisti uz Itāliju devās drīz pēc Latvijas čempionāta MTB XCO krosā, kas notika 16. jūlijā. Cēsinieki labi iepazinuši trasi, kas palīdzēs veiksmīgāk sagatavoties gaidāmajam startam. Uz Itāliju devies arī Latvijas kalnu riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Normunds Noreiko, kurš palīdzēs sportistiem pirms sacensībām un to laikā.

Elites un U23 dalībnieki par Eiropas čempionāta godalgām XCO krosā spēkiem mērosies svētdien. Pulksten 10:30 (pēc Latvijas laika) tiks dots starts U23 vīru sacensībām. Šīs grupas dalībnieki veiks ievadapli, kam sekos pieci pamatapļi. Viena pamatapļa garums būs 4 kilometri un 150 metri. Kā viens no favorītiem U23 grupā būs trenera Vilmāra Tomsona audzēknis Mārtiņš Blūms. Cēsinieks šobrīd ir Pasaules kausa līderis U23 grupā pēc aizvadītajiem četriem no kopumā sešiem posmiem. Mārtiņš sezonā startē ļoti stabili, visos Pasaules kausa posmos iekļūstot labāko pieciniekā, bet aizvadītajā posmā Šveicē pirmo reizi izcīnīja uzvaru. Pērn Eiropas U23 čempionātā, kas notika Zviedrijā, Mārtiņš Blūms izcīnīja 12. vietu.

Elites vīru sacensības sāksies pulksten 16:00. Pirmo reizi Eiropas čempionātā elites grupā startēs Arnis Pētersons. Elites braucēji veiks par vienu apli vairāk nekā U23 grupas sportisti. Savu dalību apstiprinājuši liela daļa pasaules titulētāko kalnu riteņbraucēju. Viņu vidū Žiljēns Absalons (Francija), Jaroslavs Kulhavijs (Čehija) un daudzi citi. Šajā sezonā Arnis Pētersons labāko starptautisko startu aizvadīja maija mēnesī, kad Čehijā izcīnīja 20. vietu Pasaules kausa posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!