Foto: DELFI
Latvijas sportists Matīss Preimanis otrdien izcīnīja 23.vietu Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta kalnu riteņbraukšanā izslēgšanas braucienā.

Priekšsacīkstēs labākais bija beļģis Fabriss Melss, kurš finišēja pēc minūtes un 39,076 sekundēm, bet Preimanis no viņa atpalika par 5,553 sekundēm un izcīnīja 28.vietu, kas ļāva kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Tajās Preimanis kopvērtējumā pakāpās līdz 23.vietai, bet arī finālā uzvaru izcīnīja Melss, kurš sīvā cīņā apsteidza zviedru Emīlu Lingrēnu un Kevinu Mikelu no Francijas.

No citiem Latvijas sportistiem kādreizējais biatlonists Oskars Muižnieks, kuram šī bija debija tik augsta mēroga riteņbraukšanas sacensībās, priekšsacīkstēs Melam zaudēja 12,441 sekundi, izcīnot 53.vietu 56 dalībnieku konkurencē.

Dāmu sacensībās dubultuzvaru izcīnīja Šveice, par labāko kļūstot Katrīnai Stirnemanai.

Pasaules čempionātā, kas ilgs līdz svētdienai, Latviju olimpiskajā krosa disciplīnā kopā pārstāvēs septiņi sportisti - U-23 grupā uz starta stāsies Arnis Pētersons, Mārtiņš Blūms un Pēteris Janevics, bet starp junioriem dalībnieku vidū būs šī gada valsts čempions Dāvis Perševics un vicečempions Tomass Kārlis Iļjenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!