Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 3.augustā "DPA Cycling Team" braucējs Matīss Preimanis, kurš pirms divām nedēļām jau ceturto reizi pēc kārtas ieguva Latvijas čempiona titulu, startēja piektajā posmā Pasaules kausa kalnu riteņbraukšanas krosā Kanādā, kur izcīnīja 29. vietu.

"Mont Ste Anne" trase tiek uzskatīta par vienu no smagākajiem posmiem Pasaules kausu kalendārā – tā ir klasiska kalnu riteņbraukšanas trase, ļoti tehniska, ar stāviem un akmeņainiem uzbraucieniem, līkumainiem nobraucieniem. Šajā gadā nedēļā pirms sacensībām lija lietus, kas bija arī pēdējā naktī, līdz ar to trase bija dubļaina un radīja papildu pārbaudījumus braucējiem.

Komandas "DPA Cycling Team" treneris Primožs Štrancars, kurš šajā trasē šoreiz atgriežas kā treneris, nevis braucējs, īsi pirms sacensībām par Matīsu teica: "Es zinu un jūtu, ka Matīss ir pietiekami labi sagatavojies šīm sacensībām, tādēļ, ka tās būs ļoti tehniskas un ātras. Distancē būs divi ļoti stāvi kalni, bet tie nav tik gari, lai paņemtu visus spēkus. Pēc kāpumiem vienmēr seko tehniski nobraucieni - Matīsa stiprākā puse. Mēs jau esam izrunājuši sacensību brauciena taktiku, jo būs svarīgi braukt visu apli vienmērīgā ritmā, uz beigām kāpinot tempu. Laikapstākļu prognozes svētdienai ir labas, distance pamazām žūst pēc lietus, un es domāju, ka sacensību temps būs ļoti ātrs."

Par "Mont Ste Anne" trasi Kanādā stāsta "DPA Cycling Team" braucējs Matīss Preimanis: "Trase ir tehniska, ar daudzām akmens sekcijām un pāris lēcieniem, tāpat ir daudz slidenu sakņu, kurām jāpievērš pastiprināta uzmanība, taču kopumā tā man šķiet interesanta un prieks to izbaudīt."

Preimanis distance devās ar 64. kārtas numuru, kopumā bija jāveic septiņi apļi, katrs 4.15 km garš un starta aplis 1200 m garš. Pasaules kausa Kanādas posmā kopā startēja 102 vīru elites grupas braucēji. Starts Matīsam izdevās labs, kā rezultātā viņš uzreiz pakāpās par vairāk nekā 20 pozīcijām uz augšu, noturot rezultātu kā 35 – 40 labākajam rezultātam. Vairāk kā pusi no distances Latvijas sportists brauca, turot savu tempu, ko viņš sāka kāpināt pirmspēdējā aplī. Pēdējā aplī Matīss apdzina vairākus braucējus, kā rezultātā izcīnīja gan 29.vietu, gan arī 12. labāko apļa laiku.

"Jutu, ka no aizmugures tuvojās Igaunijas braucējs Loo Martins, zināju, ka viņš ir stiprs tieši pēdējos apļos, tādēļ pēdējo apli braucu tuvu maksimumam, atstājot spēkus arī pēdējiem diviem kalniem. Priekšā bija grupa ar kādiem 3-4 braucējiem, un mans mērķis bija viņus noķert un apdzīt. Arī pirmspēdējo kalnu uzbraucu tuvu maksimuma robežai, atstājot mazu rezervi nobraucienam, jo priekšā bija sarežģīta akmens sekcija, kas prasīja lielu koncentrēšanos, lai nepieļautu kļūdas. Pēdējā kalnā es devos, pielietojot spēku maksimumu, jau no paša sākuma devos augšā, sprintojot kājās un man izdevās apdzīt visus braucējus, kuri bija priekšā, līdz ar to atlika tikai nobrauciens, kas arī izdevās labs. Beigās izdevās izcīnīt 29.vietu, apsteidzot igauņu kaimiņu par divām vietām jeb 11 sekundēm. Esmu priecīgs par savu sasniegumu," par sacensībām stāsta Matīss Preimanis.

Piektā Pasaules kausa posmā kalnu riteņbraukšanā krosā pirmo trijnieku ieņēma Eiropas pārstāvji: uzvaru izcīnīja Šveices braucējs Nino Šurters, atstājot aiz sevis vienu no šīs disciplīnas līderiem Džulijenu Absalonu (Francija) un Danielu Makonelu (Austrija).

Matīss Preimanis šogad jau startējis Pasaules kausa kalnu riteņbraukšanā posmos Dienvidāfrikā, kur ierindojās 28.vietā, Čehijā (92.vieta) un Vācijā (101.vieta), kā arī Eiropas čempionātā Vācijā. Šajā nedēļas nogalē Matīss piedalīsies Pasaules kausa posmā Amerikas Savienotajās valstīs. Līdz sezonas beigām Matīsam paredzēts starts vairākās starptautiskās sacensībās un dalība Pasaules čempionātā Norvēģijā septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!