Foto: Publicitātes foto

2013.gada 30.janvārī "Latvijas pasts" prezentēs pastmarku, kura veltīta Latvijas BMX riteņbraucēju sasniegumiem, informēja Latvijas pasts.

Šī ir pirmā pastmarka, kuras nominālvērtība izteikta gan latos, gan eiro. Prezentācijas pasākumā piedalīsies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Finanšu ministrs Andris Vilks, Satiksmes ministrs Aivis Ronis, Londonas olimpisko spēļu dalībnieki BMX disciplīnā Edžus Treimanis un Rihards Veide, kā arī "Latvijas Pasta" un Filatēlistu savienības pārstāvji. Pirmās dienas zīmogošana un prezentācija notiks pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Jaunajā pastmarkā attēlots BMX braucējs, un tās autors Jānis Uzraugs uzsver, ka pastmarka ir veltījums Latvijas sportistiem un viņu sasniegumiem. Pastmarka "Veltījums Latvijas sportistiem" ir pirmā vērtszīme, kuras nominālvērtība ir izteikta gan latos, gan eiro – attiecīgi 0,35 Ls un 0,50 eiro, un tā ir nodrukāta 300 000 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas dizaina ideja uzvarēja sabiedrības balsojumā sociālajos tīklos internetā, iegūstot 1181 balsi.

Prezentācijas pasākums ar Ministru prezidenta, Satiksmes ministra, "Latvijas Pasta", olimpiešu un uzvarējušās pastmarkas dizaina autora piedalīšanos paredzēts plkst.9:00 Pirmās dienas zīmogošana notiks 30.janvārī no plkst.7:30 līdz 19:00.

Konkursā tika iesniegtas 166 pastmarku dizaina idejas, un žūrija balsošanai izvirzīja 30 potenciālo jauno pastmarku paraugus, par kuriem balsojums notika no 2012.gada 29.oktobra līdz 5.novembrim. Kopumā "Latvijas Pasta" konkursā par saviem pastmarku dizaina favorītiem tika nodota 4451 balss. Otro vietu ar 1065 balsīm konkursā ieņēma pastmarka Kuldīga, savukārt trešajā vietā ar 302 balsīm ierindojās pastmarka, kurā attēlota Saules zīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!