Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas galvaspilsētā Riodeženeiro svētdien norisinājās 2016. gada olimpisko spēļu BMX trases testa sacensības, kurās uzvaru izcīnīja latvietis Edžus Treimanis, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Treimanis labākais bija solo braucienā, bet pamatsacensības tika atceltas slikto laika apstākļu dēļ, līdz ar to latvietis kļuva arī par visu sacensību uzvarētāju. Tikmēr divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs solo braucienā nepiedalījās, aizvadot tikai treniņu.

Gan sportistus, gan arī trenerus un komandu pārstāvjus negatīvi pārsteidza trase. Tā uz doto brīdi bija slikti sagatavota, uz ko trases veidotājiem arī norādīja paši braucēji. Atbildīgās personas solīja līdz olimpiskajām spēlēm visas nepilnības novērst.

Svētdien norisinājās sacensības. Vispirms braucēji sacentās "time – trial", jeb solo braucienos. Šeit uzvaru izcīnīt izdevās valmierietim Edžum Treimanim, kurš visātrāk veica trasi. Pamatsacensības gan slikto laika apstākļu dēļ norisinājās tikai līdz ceturtdaļfināla pirmajam braucienam. Rīkotāji pieņēma lēmumu vietu sadalījumu noteikt pēc ceturtdaļfināla pirmā brauciena laikiem. Arī šeit Treimanis bija ātrākais, tādējādi kļūstot par uzvarētāju. Māris Štrombergs trases sliktā seguma dēļ nepiedalījās sacensībās, aizvadot tikai treniņus.

Vienas no sezonas pēdējām sacensībām sportistus sagaida no 16. līdz 18. oktobrim, kad Mančesteras trasē norisināsies Eiropas kausa izcīņas pēdējie divi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!