Foto: Publicitātes foto
Ponferadā, Spānijā pirmdien tiek aizvadīta UCI 2014. gada šosejas riteņbraukšanas pasaules čempionāta otrā sacensību diena. Latvijas izlases krāsās šorīt trasē devās juniore Endija Rutule, kura uzrādīja 42. rezultātu individuālajā braucienā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Ponferadas pilsētu pirmdienas naktī sasniedza lietus mākoņi, kas nav atkāpušies līdz pusdienas laikam. Rīts bija drēgns un lietains. Pulksten 11:00 pēc Latvijas laika cīņu par medaļām individuālajā braucienā uzsāka juniores, un 49 dalībnieču vidū bija arī sacensību debitante Endija Rutule. Saprotams, neizpalika pirms starta uztraukums, un latviešu jaunā sportiste atzina, ka naktī bijušas arī problēmas ar miegu: "Bija bailes, kas un kā būs, jo tas man ir pirmais šāda līmeņa starts. Turklāt esmu jaunākais gads starp juniorēm."

Endija distancē devās kā sestā, un turpmākajās vairāk nekā 20 minūtēs riteņbraucējai bija jācīnās ne tikai ar sevi un konkurentēm, bet arī jābūt piesardzīgākai uz slapjā asfalta ar tā slidenajiem līkumiem. 13.9 kilometru garo trasi, kas juniorēm bija īsāka nekā pēdējos pasaules čempionātos, Rutule veica ar 37.69km/h vidējo ātrumu. Pie 5.7km atzīmes Endijai vieta ceturtā desmita beigās (39.), bet distances turpinājumā temps nedaudz kritās un noslēgumā juniore ierindojās 42. vietā.

Endija Rutule pēc finiša: "Bija diezgan grūti. Sākums padevās vieglāks, centos turēt ātrumu un taisnēs uzņemt tempu. Viena kāpuma vidū vēderu sāka raut krampis, un palika smagāk. Centos un cīnījos, cik spēju. Veselība nedaudz piekliboja, varēja būt labāk," pēc finiša par savu debiju raksturoja Endija.

Rutulei viņas pirmais pasaules čempionāts vēl nav noslēdzies, jo piektdien, 26. septembrī pulksten 10:00 latviete uzsāks grupas brauciena sacensības. Atgādināsim, ka šovasar Šveicē mūsu sportiste Eiropas čempionātā grupas braucienā izcīnīja respektablo 14. pozīciju. "Protams, ka būšu gatava. Jācenšas sevi parādīt, un centīšos tik, cik varēšu. Jādara viss, kas manos spēkos," pēc smagā brauciena Endija saglabā optimismu un raugās nākamā starta virzienā.

Par jauno pasaules čempioni tika kronēta austrāliete Meisija Stjuarte. Austrāliju no pilnīgas goda pjedestāla iekarošanas apturēja dāniete Pernille Matīsena (sudrabs), bet arī trešā un ceturtā vieta pienācās Austrālijas sportistēm. Dienas turpinājumā norisināsies individuālais brauciens U-23 grupā vīriešiem, kas gan tiks aizvadīts bez Latvijas sportistu klātbūtnes. Krists Neilands šodien nestartēs un koncentrēsies piektdienas grupas braucienam.

UCI PASAULES ČEMPIONĀTS 2014

INDIVIDUĀLAIS BRAUCIENS JUNIORĒM (13.9KM)

1. Macey Stewart (Austrālija) 20:08

2. Pernille Mathiesen (Dānija) +0:11

3. Anna-Leeza Hull (Austrālija) +0:13

4. Alexandra Manly (Austrālija) +0:14

5. Emma White (ASV) +0:27

6. Greta Richioud (Francija) +0:27

...

42. Endija Rutule (Latvija) +1:59

Otrdien pasaules čempionātu sāks Dana Rožlapa un Lija Laizāne. Pulksten 15:00 pēc Latvijas laika brauciens ar atsevišķu startu sieviešu Elites grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!