Foto: DELFI
"Rietumu-Delfin" komandu pārstāvošais Latvijas riteņbraucējs Armands Bēcis trešdien izcīnīja 12.vietu daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain" ("Baltijas ceļš") (UCI kat.2.2) otrajā posmā.

Sacensību otrajā etapā no Pērnavas līdz Valgai sacensību dalībniekiem bija jāveic 192,9 kilometri, bet par posma uzvarētāju tika kronēts ukrainis Andrejs Kuļiks, kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām 22 minūtēm un astoņām sekundēm.

Kopā ar uzvarētāju finišēja arī pārējie 88 sacensību dalībnieki, bet otro dienu labākais no Latvijas sportistiem bija Bēcis, kurš tika klasificēts 12.vietā.

Tikmēr Māris Bogdanovičs ("Alpha Baltic - Maratoni.lv") bija 16.vietā, bet viņa komandas biedrs Kristofers Rācenājs ierindojās trīs pozīcijas zemāk. Kaspars Serģis ("Alpha Baltic - Maratoni.lv") finišēja 29., bet "Rietumu-Delfin" braucējam Kristam Neilandam 32.pozīcija, kamēr Andris Vosekalns ("Rietumu-Delfin") ieņēma 39.vietu. Savukārt Viesturs Lukševics ("Alpha Baltic - Maratoni.lv") un Emīls Liepiņš ("Rietumu-Delfin") ierindojās attiecīgi 80. un 84.pozīcijā.

Kā zināms, pirmajā posmā sportisti cieta daudz kritienus, tostarp arī "Rietumu-Delfin" pārstāvis Andris Smirnovs, kurš otrajā etapā uz starta neizgāja.

"Otrajā posmā, visticamāk, ka uz starta neiziešu. Paldies "Rietumu-Delfin" džekiem par atbalstu pirmajā etapā un Kristam Neilandam, ka istabā noķēra mani ģībstam. Gan jau laiks sadziedēs visas brūces, un ceru, ka drīzumā būšu atpakaļ uz riteņa, bet tagad galvenais atveseļoties," savā sociālās vietnes "Twitter" profilā otrdien rakstīja Smirnovs.

Sacensību kopvērtējumā Bēcis ir atkāpies par trim pozīcijām uz astoto vietu, līderim Kuļikam zaudējot 19 sekundes, kamēr pārējie Latvijas riteņbraucēji līderim zaudē jau vairāk nekā pusotru minūti.

Sacensību trešajā posmā ceturtdien dalībnieki mēros posmu Valga-Smiltene-Valmiera-Strenči-Smiltene-Valga, kura lielākā daļa tiks aizvadīta Latvijā, sacensībām noslēdzoties.

Kaut iepriekš nākamajās divās dienās tika plānoti posmi Lietuvā, kļuvis zināms, ka tie tomēr nenotiks.

Neskatoties uz pārmaiņām, organizatoriem izdevies saglabāt visnotaļ spēcīgu komandu sastāvu, jo "Baltic Chain" šogad startē 17 kontinentālās komandas no 13 valstīm. Īpaši tiek izcelta pazīstamā lietuvieša Ramūna Navardauska dalība, kurš vēl 2014.gadā uzvarēja vienā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" posmā.

"Baltic Chain" velobraucienā ir pārstāvēta Eiropas tūres līdervienība "Kolss BDC" (Ukraina), tāpat arī Austrijas vienība "Tirol", Vācijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas izlases. Pirmo reizi velobraucienā startē Okeānijas kontinenta vienība, jo dalību apstiprinājusi Jaunzēlandē reģistrētā CCT/"Champion System". Latviju šajās sacensībās pārstāv gan "Rietumu-Delfin", gan arī "Alpha Baltic"/"Maratoni.lv" komandas.

Kā zināms, sākotnēji bija plānots, ka sacensības risināsies no 18. līdz 22.augustam ar diviem posmiem Igaunijā un Lietuvā, bet par Latvijas etapa pievienošanu oficiāli tika pavēstīts vien augusta sākumā.

"Baltic Chain" ir tradīcijām bagāts daudzdienu velobrauciens, kas bija ļoti populārs jau no tā pirmsākumiem pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Lai arī pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības atjaunošanas tas apsīka, 2011.gadā, pateicoties visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, sacensības tika atjaunotas, un tās sekmīgi norisinājušās jau četrus gadus.

Pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām Latviju un Lietuvu norisinājās 1955.gadā. 1959.gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju.

Līdz šim tradicionāli atjaunotais velobrauciens bija noticis piecos posmos trīs valstīs. Bijuši arī izņēmumi, piemēram, 2013.gadā, kad velobrauciens norisinājās sešos posmos, sportistiem sacenšoties četru valstu teritorijā - bez Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tika pieaicināta arī Somija.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts Matjē van der Poels no Nīderlandes, bet labāko sniegumu no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Andris Vosekalns, kurš ierindojās 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!