Foto: Jānis Lārmanis

Svētdien Austrijā norisinājās starptautiskās (UCI HC) kalnu divriteņu jeb MTB Olimpiskā (XCO) krosa sacensības "Spring Ride Ultimate MTB Battle", kur U23 vīru grupā augsto trešo vietu izcīnīja "ZZK" komandas sportists Mārtiņš Blūms, bet otrs "ZZK" pārstāvis Arnis Pētersons bija 11. elites vīru konkurencē, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Gatavojoties jaunajai Pasaules kausa izcīņas sezonai MTB XCO krosā, Latvijas vadošā kalnu riteņbraukšanas komanda "ZZK" svētdien aizvadīja UCI HC kategorijas sacensības "Spring Ride Ultimate MTB Battle", kas norisinājās Austrijā. Dalībnieki, atkarībā no savas vecuma grupas, vairākas reizes veica 4,6 kilometru garo un tehniski sarežģīto apli. Kopumā sacensību distance bija visai šaura ar maz iespējām apdzīt konkurentus, norāda Markss.

U23 grupā dalībnieku vidū bija aizvadītā gada Latvijas čempions MTB XCO krosā Mārtiņš Blūms. Šīs vecuma grupas sportistiem bija jāveic pieci apļi. Jau no sacensību sākuma daļas cēsinieks atradās labāko trijniekā. Mārtiņam priekšā bija tikai viens no Itālijas labākajiem MTB sportistiem Džiole Bertolini un jaunzēlandietis Bens Olivers. Šādā secībā sportisti arī veica distanci. Bertolini finišu sasniedza pēc vienas stundas 21 minūtes un 53 sekundēm. Olivers viņam zaudēja 18 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Mārtiņš Blūms. Viņu no uzvarētāja šķīra 53 sekundes.

Elites vīri veica sešus apļus. Starp 26 dalībniekiem bija divi "ZZK" komandas Latvijas sportisti – Arnis Pētersons un Jānis Ozols. Konkurenci sagādāja vadošie Austrijas sportisti, kā arī spēcīgi dalībnieki no Šveices, Beļģijas, Vācijas, Austrālijas un ASV. Startēja arī Igaunijas labākais kalnu riteņbraucējs Martins Loo. Pirmo apli Arnis Pētersons pabeidza septītajā vietā, bet turpinājumā zaudēja vairākas pozīcijas.

Beigu daļā Arnis saglabāja cerības uz labāko desmitnieku, bet finišu sasniedza 11. vietā, informē Markss. Par uzvarētāju kļuva šveicietis Tomass Litšers, kurš trasē pavadīja vienu stundu 33 minūtes un 10 sekundes. Otrajā vietā finišēja mājinieks Gregors Ragls, kuru no uzvarētāja šķīra viena minūte un sešas sekundes. Trijnieku noslēdza Igaunijas sportists Martins Loo (+00:01:59). Pētersons Litšeram zaudēja deviņas minūtes un vienu sekundi. Otrs Latvijas sportists Jānis Ozols finišu nesasniedza, atzīmē Markss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!